POMOST-zaświadczenia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 wrz 2014, 14:45

witam, mam pytanie dot. drukowania zaświadczeń w pomoście, co z dochodem osoby u której są naliczone decyzją potrącenia zasiłku nienależnie pobranego, tzn. w sierpniu osoba zgodnie z decyzją miała przyznane 300 zł, nienależnie pobrane świadczenia w kwocie 50 zostały w tym miesiącu potrącone, a zatem osoba na rękę dostała 250 zł i taka była rzeczywiście pobranego świadczenia, natomiast zaświadczenie generuje kwotę 300 zł jako pobrane świadczenie, czy jest to poprawne czy można gdzieś zmienić sposób generowania zaświadczenie by podawana była również kwota potrąceń i faktycznie otrzymanej wysokości świadczenia?
bardzo proszę o pomoc
xcvb

Napisano: 10 wrz 2014, 10:07

A czy potrącenia sa realizowane w pomoscie ? Tzn - czy zaznaczasz wpłąty i potracenia ?

I czy podczas generowania zaswiadczenai (tam gdzie wybierasz osobe lub rodzine) zaznaczasz DRUKUJ INFORACJE O ZWROTACH ?
bakarana

Napisano: 10 wrz 2014, 13:37

tak, przy danej osobie (przy decyzji o nienależnie pobranym świadczeniu) jest "sposób realizacji: potrącenie", "status: zrealizowano",
przy generowaniu zaświadczenia zaznaczam "drukuj informację o zwrotach", jednak na zaświadczeniu mam pełną kwotę i nie ma informacji o zwrotach
xcvb

Napisano: 10 wrz 2014, 14:22

Czyli rozumiem generujesz potrącenia przy tworzeniu list wypłat? Zakładam że tak jest.

A czy w takim razie potrącenie pokrywa sie z okresem za jaki robisz zasiwadczenie? Tzn: Potracenie zrealizowałes (osoba wpłaciła) w dniu 12.08.2014 z tą datą zatrwierdzone
A generujac zaswiadczenie wybierasz za okres sierpien 2014 ? Jezeli tak to moze problem zwydrukiem zaswiadczenia.

Spytaj w forum ponizej, tam Ci pewnie szybciej pomogą
https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 993ebd99bc
bakarana

Napisano: 10 wrz 2014, 15:20

już wiem
generując zaświadczenie system pokazuje nienależnie pobrane świadczenie w okresie kiedy ono powstało a nie w okresie kiedy zostało potrącone (tak jak wydawało mi się, że powinno być)
dziękuję za naprowadzenie :)
pozdrawiam
xcvb

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x