witam czy ktos mógł by mi pomóc a mianowicie kobieta miała swiadczenie pielegnacyjne wygasło z mocy ustawy z dniem 30 czerwca 2013r podjeła prace od pazdiernika zwolniła sie 30 czerwca na swiadectwie ma ze za porozumieniem stron czy moze byc tak czy na wnosek pracownika
nie wszystko opisałam ta pani stara sie o zdo spełniała warunki na dien 31 grudnia 2012r podjeła prace od 1 pazdziernika 2013 zwolniła sie 30 czerwca 2014r tylko czy mozna przyjac swiadectwo ze za porozumieniem stron czy na wnosek stron
jestem opiekunka ojca mam taki sam problem gdzie pani z gopsu oswiadczyła mi ze nie dostane zdo bo mama swiadectwo pracy za porozumieniem stron pojełam prace w styczniu 2014r na 1/2 etatu 30 czerwca 2014r zwolniłam sie za porozumieniem stron jak sie sprzeciwiłam w gopsie ze tylko do szo potrzeba zeby było wyszczególnione ze pracownik rezygnuje z zatrudnienia zeby opiekowac sie niepełnosprawnym dorosłym czlonkiem rodziny to mnie opieprzyła ze to ona wie lepiej jakie dokumenty sa potrzebne i co ma byc napisane pozdrawiam
Nie jest potrzebne ŻADNE świadectwo pracy, Pani oświadcza tylko w jakich okresach pracowała i za te okresy nie dostaje pieniędzy. Tyle. Pomyliłaś ZDO z SZO.
tak staram sie o zdo wczoraj byłam w gops nie przyjeła mi pani wniosku bo powiedziała ze nie zrezygnowalam z pracy tylko odeszłam za porozumieniem stron. Miałam swiadczenie pielegnacyjne które wygasło z mocy ustawy z dniem 30 czerwca 2013r prosze powiediec co w takiej sytuacji zrobic ja mówiłam ze szo czeba rezygnacji odpowiedziała ze to ona przyznaje zasiłek i lepiej wie co mam jej zrobic