Pomóżcie błagam, 2 wnioski - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 cze 2016, 11:15

Błagam pomóżcie!!!
Rodzice są w trakcie rozwodu z tym, że drugą sprawę rozwodową mają we wrześniu 2016. Ojciec złożył wniosek na SW i podał żonę do składu rodziny. Po 2 dniach przyszła żona i złożyła wniosek nie podając męża do składu rodziny, napisała prośbę o zawieszenie postępowania do czasu wydania wyroku przez sąd. Nie mieszka z mężem wyprowadziła się, dziecko przebywa z nią.
1. Czy mogę zawiesić postępowanie do czasu wydania wyroku przez sąd ( będzie to prawdopodobnie wrzesień 20016) i wypłacić matce z wyrównaniem od kwietnia.
2. Czy gdyby wpisała ojca do składu rodziny to robimy wywiad, jeżeli pracownik socjalny stwierdzi, że dziecko nie przebywa z ojcem to wypłacamy matce na bieżąco.
3. Czy wzywam żonę do uzupełnienia dokumentów czyli musi wpisać męża do składu rodziny, robimy wywiad jeżeli pracownik stwierdzi, że dziecko nie przebywa z ojcem to wypłacamy matce
A może jeszcze inaczej?
Według mnie to opcja 3, ale upewnijcie mnie błagam!!!!!!
jola-ii

Napisano: 27 cze 2016, 12:49

w takich sytuacjach to chyba zasada kto pierwszy ten lepszy, póki co nie ma ustalonego miejsca pobytu dziecka - tzn kto sprawuje opiekę
a mieszkają razem czy osobno ?
gasiak

Napisano: 27 cze 2016, 12:54

ok nie doczytałam
mieszkają osobno, a masz to gdzieś na oświadczeniu czy czymś ?inne adresy we wniosku
to wezwij męża, niech też ci napisze oświadczenie jak to jest z tym przebywaniem dziecka, jak będzie twierdził, że u niego to poślij socjalnego
a ją wezwać do uzupełnienia wniosku i niech wpisze męża w skład rodziny, albo przyjdzie z wnioskiem jak będzie po rozwodzie, po teraz złożyła to pewnie liczy na świadczenie od kwietnia ... a do września jest czy będzie mężatką, więc co zawiesisz? ale to wtedy dajesz odmowę na kwiecień - sierpień / wrzesień, a dopiero i tak byś mogła jej przyznać od kiedy będzie rozwódką, skoro męża nie podaje
gasiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x