pomóżcie z zasiłkiem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 12:43

Kobieta upoważniła córkę do pobierania za nią zasiłku peilęgnacyjnego. córka zmarła w kwietniu a ja nie wiem co mam z tym zrobić :(
Aleksandra27

Napisano: 15 kwie 2014, 12:45

ale co masz z tym robic? osoba,ktorej przyznalas zasilek zyje,wiec go jej wyplacaj dalej
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 13:20

no tak tylko ze zasiłek wpływał nie na jej konto tylko na konto taj córki która zmarła...bo ona była upoważniona do pobierania zasiłku. czy ja nie powinnam wygasić decyzji a pozniej albo sama uprawniona albo znowu ktoś przez nią upoważniony powinien złożyć nowy wniosek
Aleksandra27

Napisano: 15 kwie 2014, 13:48

Decyzji nie możesz zmienić bo osoba uprawniona żyje i dalej ma prawo do zasiłku, spytaj się kobiety w jaki sposób teraz masz przekazywać pieniądze. Może Ci napisać pismo w jaki sposób masz wypłacać, ja nie widzę problemu, przecież są różne sposoby wypłaty, ja osobom, które nie miały konta i nie mogły odbierać pieniędzy gotówką przesyłałam zasiłki przekazem pocztowym.
Ruda1

Napisano: 15 kwie 2014, 13:55

decyja przyznalas zasilek pielegnacyjny corce a nie matce? ale chyba nawet jesli na corke pisalas decyzje to zasilek przyznalas w niej matce? w zaleznosci od tego co tam w tej decyzji nawypisywalas to albo mozesz przyjac oswiadczenie matki,ze od kwietnia masz przyslugujacy jej zasilek przekazywac bezposrednio jej, albo do teczki corki wpiac akt zgonu i zakonczyc realizacje tej decyzji i od matki przyjac nowy wniosek
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x