Elmer pisze:
a ja mam tylko jedno pytanie (okresy przypadkowe):
okres 2014/15 - uznanie za dłużnika i zabranie prawa jazdy
okres 2015/16 - po wezwaniu dłużnika stawił się na wywiad, pracuje ładnie płacił przez 6 miesięcy, zwrot prawa jazdy
okres 2016/17 - po wezwaniu na wywiad przyszedł pokazał środkowy palec i wyszedł, przestał płacić. Na jakiej podstawie zabierzecie mu prawo jazdy? Wystąpicie do Starosty z decyzją z okresu 2014/15?
Jak dłużnik składa pismo o zwrot prawa jazdy to wypadałoby wydać jakąś decyzję lub odmowę wszczęcia postępowania anie zwykłe pismo
Polecam lekturę:
Generalnie tak... a przynajmniej to tak wygląda po wielu dyskusjach na ten temat....na podstawie decyzji 2014/15.... to oczywista bzdura... bo moim zdaniem albo uporządkują ten stan rzeczy i napiszą nam jasne przepisy o postępowaniu albo wszyscy dostaniemy po tyłkach przy najbliższej kontroli......kto się założy?[/size]
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No właśnie
Ja przez cały okres świadczeniowy 2016/2017 wysyłam do prokuratury o ściganie na podst. starej decyzji. podobno w zeszłym roku P. Mazurkiewicz na szkoleniu mówił że tak ma być. W tym roku znów po szkoleniu jedni piszą że wysyłamy wnioski ponownie inni ze nic nie robimy, dodatkowo doszła jeszcze kwestia że wszczynamy postępowanie jeśli coś się u dłużnika zmieniło a potem umarzamy bo już została wydana decyzja ? Ja nie byłam osobiście na żadnym szkoleniu, więc chaos kompletny. Czekam tylko z trwogą na sytuację opisana przez elmera i nie wiem co zrobie gdy bede musiała wysłac o zatrzymanie prawa jazdy na podst. starej decyzji. Może zrobie to bezprawnie. Gdybym miała możliwośc pojechac na szkolenie to z cała pewnościa nie wyszłabym z niego bez uzyskania jasnej odpow. wysyłamy ponownie do prokuraury i starostwa czy nie. NIE WIEM JAK TO MOŻLIWE ZE CZESC LUDZI WYCHODZI ZE SZKOLENIA Z INFO ZE WYSYŁAMY A CZESC ZE NIE WYSYŁAMY. LUDZIE TO W KOŃCU JAK TO JEST MOŻE ODPOWIE KTOŚ KTO SŁUCHAŁ !!! WYDAJE MI SIĘ ZE JEST TO DOŚC ZNACZACA KWESTIA I NIE MOŻE BYC TAK WIELE INTERPRETACJI NA TEN TEMAT.