porozumienie w pieczy zastępczej

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~a-ryba

porozumienie w pieczy zastępczej

Post autor: ~a-ryba »

Mam pytanie czy ktoś pisał już porozumienie między powiatem a gminą w sprawie partycypacji w kosztach dotyczących pieczy zastępczej?
~nana

Re: porozumienie w pieczy zastępczej

Post autor: ~nana »

ja wlaśnie szukam takiej gminy bo juz mam płacic ? jakby ktos mial to prosze bardzo dzieki
~zoltan

Post autor: ~zoltan »

jakie porozumienie-to nadinterpretacja przepisów
~majka

Post autor: ~majka »

ja dostałam pisma z PCPR-u pismo o uiszczenie wydatków za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo-wychowawczej; czy PCPR musi wystawić jakis rachunek, dokument czy wystarczy tylko w/w pismo;
~marysia

Post autor: ~marysia »

PCPR pisze note obciązeniowa za dany miesiac i na tej podstawie płacimy
~ewa

Post autor: ~ewa »

A jakieś decyzje adm. będziemy w tej sprawie wydawać (OPS)????
~Bożena

Post autor: ~Bożena »

nie my płacimy na podstawie noty z starostwa
~mania

Post autor: ~mania »

a co mamy zrobić jak PCPR not nie chce nam wystawić, bo paniom z księgowości się nie chce, a mimo naszych próśb, pism o noty nic?
~Bożena

Post autor: ~Bożena »

to nie płaćcie , niech przyślą notę , napiszcie pismo i z głowy.
~atena

Post autor: ~atena »

Żadne porozumienie między gminą a powiatem nie jest potrzebne. Gmina płaci - właściwie tylko dopłaca - w zależności 10%, 30% lub 50% ogólnych wydatków poniesionych na pieczę i rodzinę zastępczą. PCPR wydaje Klinetom decyzje a gminie wystawia noty księgowe do zapłacenia. Dobrze byłoby gdyby do tych not PCPR podłączał postanowienia Sądu - wtedy można łatwo sprawdzić, czy faktycznie dot. to dzieci umieszczonych od momentu obowiązywania ustawy.
ODPOWIEDZ