porozumienie w pieczy zastępczej
porozumienie w pieczy zastępczej
Mam pytanie czy ktoś pisał już porozumienie między powiatem a gminą w sprawie partycypacji w kosztach dotyczących pieczy zastępczej?
Re: porozumienie w pieczy zastępczej
ja wlaśnie szukam takiej gminy bo juz mam płacic ? jakby ktos mial to prosze bardzo dzieki
jakie porozumienie-to nadinterpretacja przepisów
ja dostałam pisma z PCPR-u pismo o uiszczenie wydatków za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo-wychowawczej; czy PCPR musi wystawić jakis rachunek, dokument czy wystarczy tylko w/w pismo;
PCPR pisze note obciązeniowa za dany miesiac i na tej podstawie płacimy
A jakieś decyzje adm. będziemy w tej sprawie wydawać (OPS)????
a co mamy zrobić jak PCPR not nie chce nam wystawić, bo paniom z księgowości się nie chce, a mimo naszych próśb, pism o noty nic?
to nie płaćcie , niech przyślą notę , napiszcie pismo i z głowy.
Żadne porozumienie między gminą a powiatem nie jest potrzebne. Gmina płaci - właściwie tylko dopłaca - w zależności 10%, 30% lub 50% ogólnych wydatków poniesionych na pieczę i rodzinę zastępczą. PCPR wydaje Klinetom decyzje a gminie wystawia noty księgowe do zapłacenia. Dobrze byłoby gdyby do tych not PCPR podłączał postanowienia Sądu - wtedy można łatwo sprawdzić, czy faktycznie dot. to dzieci umieszczonych od momentu obowiązywania ustawy.
Oprócz porozumienie w pieczy zastępczej - Wzory pism przeczytaj również:
ryczałt
prośba
ubezpiczenie zdrowotne
umorzenie wszczęcia postępowania
Prokuratura i starostwo
samochód słuzbowy w OPS
mETRYKA -rozporzadzenie podpisane
pomocy!!
stary dłużnik
stary dłużnik
uchylenie decyzji-zmiana wnioskodawcy
wzóe decyzji o umorzeniu postępowania w sprawie uchylania się od obowiązku alimentacyjnego
JRzWA
PILNE
nienaleznie pobrane św. rodzinne przekazane przez KRUS
Udostępnienie danych osobowych