Postanowienie o umorzeniu bieżących i zaległych alimentów... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 gru 2013, 15:16

Otrzymałam dwa postanowienia od komornika sadowego. Jedno dotyczy umorzenia bieżących alimentów, drugie zaś dotyczy umorzenia zaległych alimentów.

Obecnie osoba, której sprawa dotyczy nie pobiera świadczeń z funduszu alimentacyjnego, ale pobierala i musze zawiadomić dluznika o wszczęciu postepowania w sprawie zwrotu należności wypłaconych z funduszu alimentacyjnego.

Tylko w związku z tymi postanowieniami od komornika i postawa mega konfliktowa dluznika, zastanawiam się czy winnam w tym przypadku pełnić swoja powinnośc ;) czy tez powinnam zrobić z tym \"coś\" innego???

I właśnie czy niniejsze postanowienia w mojej sytuacji wnosza coś do sprawy??..a zasadniczo to postanowienie o umorzeniu zaległych alimentów.

Czy mam je potraktować tylko jako informację, a w dalszym toku podjętych czynności robić swoje ??

Miał ktoś z Was podobna sytuację??

Za wszelkie odpowiedzi bede wdzięczna.
~Renia

Napisano: 06 gru 2013, 13:01

w dalszym ciągu robić swoje
~mimi

Napisano: 06 gru 2013, 15:49

komornik mógł umorzyć tylko wobec wierzycielki, u nas dług pozostał i musi być spłacony
~mm

Napisano: 09 gru 2013, 10:47

komornik często umarza postępowanie wobec ubiegłych okresów świadczeniowych bo twierdzi że za nie prowadzimy egzekucję administracyjną. dlatego dalej robimy swoje: decyzja zwrotowa, ew. upomnienie i potem TW
~aneta

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x