postanowienie o zabezpieczeniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 kwie 2014, 12:47

mam następujące pytanie, otóż wierzycielka przyniosła mi dziś postanowienie o zabezpieczeniu powództwa na czas alimentów w ten sposób iż obniż alimenty z kwoty 700 do 250 zł, postanowienie z klauzulą wykonalności natychmiast wykonalne. czy w związku z tym ja mam wykonać jakieś czynności, czy czekać na wyrok prawomocny i na info od komornika spokojnie?albo wstrzymać np. wypłątę żeby nie musiała zwracać?
wiki12

Napisano: 16 kwie 2014, 14:56

halo, ktokolwiek coś napisze w temacie
wiki12

Napisano: 17 kwie 2014, 7:29

to zależy czy przyznajesz FA na podstawie zabezpieczenia. Jeżeli tak to musisz być konsekwentna. W najgorszym przypadku potem wyrównasz różnicę, bo pewnie ściągnąć nienależne od wierzycielki będzie trudno (jeżeli nic nie zrobisz)
wyga
Praktykant
Od: 17 kwie 2014, 7:18
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 8:54

no dobra ale żeby cokolwiek zrobić to i tak muszę przecież mieć pismo od komornika o obniżce, czy mogę sobie wstrzymać jej wypłatę za kwiecień do czasu otrzymania pisma od komornika?
wiki12

Napisano: 17 kwie 2014, 11:13

A mam pytanie czy na podstawie postanowienia o zabezpieczeniu alimentów można uchylić prawo do dodatku z tytułu samotnego wychowywania dziecka
Zaznaczam, ze ojciec płacił alimenty a teraz zaprzestał i matka wnioskuje o fa komornik przyjął postanowienie do egzekucji
wiosna1

Napisano: 24 cze 2014, 11:57

ponawiam, wstrzymałam tej Pani wypłatę i teraz sprawa do mnie wróciła z kwietnia, bo rozprawa miała odbyc się w maju nie odbyła się, a żadna ze stron nie pofatygowała się żeby przesłać odpis postanowienia o zabezpieczeniu do komornika.co mam zrobic?
wiki12

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x