postępowanie wobec dłuznika w toku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 31 paź 2008, 14:42

Wypływają do mnie pisma dotyczące postępowania wobec dłuznika tj. informacja z PUP ze odmówił pracy, informacja ze odmówił przeprowadzenia wywiadu itp.
Co z tym zrobić ??????????????????????/
Wpinam i koniec czy muszę w jakiś sposób zakończyć to postępowanie z uwagi na brak przepisów.
Wypowiedzcie się proszę.
~OPS

Napisano: 31 paź 2008, 14:59

ja przeprowadzam procedurę spraw rozpoczętycch na podstawie przepisów o zaliczce jak dotychczas. Jak odmówił pracy lub przeprowadzenia wywiadu na podstawie art. 41 nowej ustawy wysłałam do Prokuratury.
~elf

Napisano: 31 paź 2008, 15:40

nie prowadzi się postępowania względem dłużników na podstawie ustawy o zaliczce bo nie mamy podstwy prawnej. Art. 41 mówi o czymś całkowicie innym. W związku z tym nic z tym nie robisz.
~Yosemita Sam

Napisano: 31 paź 2008, 16:49

Dzięki. Może jeszcze ktos się wypowie
~OPS

Napisano: 31 paź 2008, 19:46

Zgadza się, jest nowa ustawa i według niej przeprowadza się procedurę. Ale Kodeks Karny pozwala organowi właściwemu wierzyciela zawiadomić prokuraturę rejonową z samego faktu pobierania świadczeń rodzinnych/zaliczki alimentacyjnej/funduszu alimentacyjnego .
~Marek

Napisano: 03 lis 2008, 13:42

czyli mogę prowadzić dalej postępowanie i zgłosić delikwenta do prokuratury?
~OPS

Napisano: 03 lis 2008, 15:20

prowadzisz nowe postępowanie na podstawie nowej ustawy, Markowi chodziło o to, że mozesz zawiadomic prokurature już w momencie wypłaty FA, ale to nie samo o co chodziło OPS
~ala

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x