potrącanie rat - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 cze 2009, 13:59

Kobieta ma 900 zł nienależnie pobranych. Napisałam jej w decyzji że świadczenia będą potrącone ze świadczeń wypłacanych na bieżąco. Ona natomiast przyniosła mi prośbę o rozłożenie na raty bo ma siedmioro dzieci i nie będzie miała z czego ich utrzymać jeśli je będę potrącać w całości. Moje pytanie czy jeśli rozłoże jej na cztery raty ro mogę te raty potrącać ze świadczeń wypłacanych na bieżąco?
~Ela

Napisano: 03 cze 2009, 17:17

ja potrącam świadczenie w całości, jeśli chce mniejsze raty musi sama wpłacać
~Jagoda

Napisano: 03 cze 2009, 18:09

i moim zdaniem wskazane jest rozlożenie na raty, ja tak miałam i było na raty i ok
~aaa

Napisano: 05 cze 2009, 13:56

żeby rozłożyć na rat kobieta powinna przyjść i zlożycić wniosek o rozłożenie na raty z uzasadnieniem powinno się rozpatrzyć to jej podanie i dopiero wteydu rozłożyci na raty jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczęce sytuacji rodziny. patrz art. 30 ust. 9
~edyta

Napisano: 05 cze 2009, 13:56

żeby rozłożyć na rat kobieta powinna przyjść i zlożycić wniosek o rozłożenie na raty z uzasadnieniem powinno się rozpatrzyć to jej podanie i dopiero wteydu rozłożyci na raty jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczęce sytuacji rodziny. patrz art. 30 ust. 9
~edyta

Napisano: 05 cze 2009, 16:51

Ona złożyła na sekretariacie pismo do Wójta. Wywiad zrobiono, Wójt się zgodził bo zachodzą przesłanki. Moje pytanie brzmi czy ja mogę potrącać jej te raty. Jeśli tak to co z odsetkami? Czy może mi odsetki wpłacić na koniec gotówką w kasie? Mogę tak napisać w decyzji?
~Ela

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x