Kobieta ma 900 zł nienależnie pobranych. Napisałam jej w decyzji że świadczenia będą potrącone ze świadczeń wypłacanych na bieżąco. Ona natomiast przyniosła mi prośbę o rozłożenie na raty bo ma siedmioro dzieci i nie będzie miała z czego ich utrzymać jeśli je będę potrącać w całości. Moje pytanie czy jeśli rozłoże jej na cztery raty ro mogę te raty potrącać ze świadczeń wypłacanych na bieżąco?
żeby rozłożyć na rat kobieta powinna przyjść i zlożycić wniosek o rozłożenie na raty z uzasadnieniem powinno się rozpatrzyć to jej podanie i dopiero wteydu rozłożyci na raty jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczęce sytuacji rodziny. patrz art. 30 ust. 9
żeby rozłożyć na rat kobieta powinna przyjść i zlożycić wniosek o rozłożenie na raty z uzasadnieniem powinno się rozpatrzyć to jej podanie i dopiero wteydu rozłożyci na raty jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczęce sytuacji rodziny. patrz art. 30 ust. 9
Ona złożyła na sekretariacie pismo do Wójta. Wywiad zrobiono, Wójt się zgodził bo zachodzą przesłanki. Moje pytanie brzmi czy ja mogę potrącać jej te raty. Jeśli tak to co z odsetkami? Czy może mi odsetki wpłacić na koniec gotówką w kasie? Mogę tak napisać w decyzji?