potrącenia w częściach decyzją ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 gru 2008, 9:51

jeżeli kobieta złożyła podanie o potrącanie w 3 ratach (rozliczenie zaliczki) to ja muszę wydać decyzję o zgodzie na potrącenia w ratach coś tam pisać o odsetkach ?
proszę o pomoc :0
~Jola

Napisano: 10 gru 2008, 15:14

Pani.......................
zam..........................
DECYZJA
Na podstawie art. 104; art. 107; art. 108 Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity: Dz.U. z 2000 r. Nr 98,poz. 1071 z późn. zm.) art.30 ust 9; ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz.U. nr 228 poz. 2255 z późn. zm.) na wniosek złożony w dniu ................... przez Panią ...............................:
POSTANOWIENIE
1) Orzekam o obowiązku zwrotu nienależnie pobranego świadczenia wraz z ustawowymi odsetkami w ratach:
I rata .......... zł oraz ustawowe odsetki liczone do dnia ............ w kwocie ........... zł
II rata ............ zł oraz ustawowe odsetki liczone do dnia .......... w kwocie ........... zł
W przypadku nie dotrzymania wyznaczonego terminu zapłaty kwota odsetek ulegnie zmianie.
2) Nienależnie pobrane świadczenia należy wpłacić do kasy Urzędu Gminy ................lub na konto ..................................................
UZASADNIENIE
W dniu .............. złożyła Pani prośbę do ................... o spłatę świadczeń nienależnie pobranych w ratach wraz z ustawowymi odsetkami. Pan ....................... wyraził zgodę na rozłożenie spłaty na raty.
Jak wynika z art. 30 ust 9 organ właściwy, który wydał decyzję w sprawie nienależnie pobranych świadczeń może rozłożyć na raty, jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczące sytuacji rodziny.
W związku z powyższym postanowiono jak w sentencji.
POUCZENIE
Od niniejszej decyzji służy odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego ....................... za pośrednictwem ........................................... , w terminie 14 dni od daty otrzymania decyzji.

Otrzymują
1. wnioskodawca
2. a/a
To jest decyzja na świadczenia rodzinne ale zmień sobie w podstawie prawnej i troche w uzasadnieniu
posyłam ci szablon decyzji- musisz sie z kobietą umówić na kiedy ci bedzie spłacać i policzyć jej odsetki od miesiaca następującego po miesiącu wypłaty.

~bozena

Napisano: 10 gru 2008, 15:15

powodzenia
~bozena

Napisano: 10 gru 2008, 16:16

dzięki Bożenko, prosiłam tylko o podpowiedź a tu dostałam od razu decyzję dzięki :)
~Jola

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x