potrącenie z bieżących na rzecz innego organu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 lip 2017, 21:31

Pani X przeprowadziła się do mojej gminy i tu wypłacam jej świadczenia rodzinne (aktualnie się kwalifikuje).
Gmina, która przede mną realizowała wypłatę świadczeń rodzinnych przysłała do mnie kserokopię decyzji w sprawie ustalenia oraz zwrotu nienależnie pobranych świadczeń za okres kiedy ta pani pobierała u nich świadczenia rodzinne (podobno nie zgłosiła jakiegoś uzysku).
Ponadto ta gmina wymaga ode mnie bym potrąciła nienależnie pobrane świadczenia rodzinne wraz z odsetkami z bieżąco wypłacanych świadczeń i przekazała wyegzekwowane pieniądze na ich rachunek bankowy.
Moje pytanie brzmi - czy to jest poprawne??????
- czy na podstawie kopii ich decyzji mogę zrobić zwrot,
- czy wyegzekwowane pieniądze mam odesłać tamtej gminie, czy powinnam przekazać bezpośrednio do wojewody,
- jak taki zwrot zaksięgować,
- czy czasem to nie ja powinnam przeprowadzić postępowanie w sprawie nienależnie pobranych świadczeń i wydać decyzję zwrotu, skoro kobieta mieszka teraz u mnie,
Wszystkie odpowiedzi będą pomocne
nita
Praktykant
Od: 05 sty 2016, 21:29
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2017, 21:40

dodam jeszcze, ze tamten organ przeprowadził postępowanie oraz wydał decyzję o zwrocie nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych w okresie kiedy ta kobieta mieszkała już na terenie mojej gminy.
nita
Praktykant
Od: 05 sty 2016, 21:29
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem