Potwierdzenie nadwyżek lub niedoborów - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 wrz 2016, 15:39

W województwie wielkopolskim urząd wojewódzki prosi o potwierdzenie niedoboru zamawianych środków na IV kwartał.
Od listopada zmienia się wartość zasiłków rodzinnych i niektórych dodatków, trudno jest wyliczyć ile wpłynie wniosków i ile decyzji zdążymy wydać, aby wypłacić świadczenia w IV kwartale.Ja złożyłam wcześniej informację o niedoborach, bo wydaje mi się że nam zabraknie.
Teraz straszą żeby nie było sytuacji że pod koniec roku będziemy zwracać środki.

A wy jak liczycie u siebie w gminach, zamawiacie więcej, chyba lepiej, aby zostało niż zabrakło?
Greta

Napisano: 01 wrz 2016, 16:17

Zamawiałam więcej, lepiej żeby zostało niz ma zabraknąć. Jeszcze raz w listopadzie pytają o środki, wtedy już mniej więcej wiadomo jak wygląda sytuacja i blokuje się nadwyżkę...
askas

Napisano: 02 wrz 2016, 9:54

Takie pismo nie świadczy najlepiej o wiedzy pracowników UW na temat specyfiki tych zadań.
Dokładne obliczenie niedoborów jest absolutnie niemożliwe na tym etapie. Na tym forum nie trzeba tłumaczyć dlaczego. Oczywista jest więc konieczność przyjęcia pewnej rozsądnej rezerwy środków. Należne świadczenia muszą przecież zostać wypłacone a w grudniu szanse na zwiększenie dotacji są małe. Lepiej wysłuchać pretensji ze strony UW niż zostać zlinczowanym czy zwolnionym z powodu zbyt niskiego zapotrzebowania na środki.
Irmina Kobus

Napisano: 02 wrz 2016, 11:22

Wiedza pracowników UW w tym temacie jest wystarczająca. To raczej wiedza "tych wyżej" kuleje. Strach przed górą powoduje jednak, że UW wypisuje bzdurne pisma, żąda wyjaśnień itp zeby w razie czego miec dupochron.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x