powództwo - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 18 mar 2014, 13:47

czy występowaliście, jako oww lub owd z powództwem na rzecz.... Jak to w ogóle wygląda? Zalecenie pokontrolne mam takie właśnie...
~ops

Napisano: 18 mar 2014, 14:31

No właśnie ja tez mam takie zalecenie i dalej nie wiem jak to ma wyglądac pokolei. Jęzeli ktos stosuje ten artn. to moze by sie podzielił wiedzą w tym zakresie????
~Aleksandra

Napisano: 18 mar 2014, 14:42

no ciekawy wątek, nigdy tego nie robilismy, ale wiem ze coraz bardziej naciskaja zeby to robic. My się broniliśmy ze wierzycielki nie podają nam danych dziadków, bo nie maja z nimi kontaktu - we wniosku piszą brak danych, a poza tym nie wyrażają zgody na proces przeciwko dziadkom no i koszty post. sądowego (dojazdy prawnik)- ale to podobno marne argumenty. Mieliśmy jedną kontrolę i się nie czepiali, ale zadłużenie dł. rośnie więc pewnie nas przymuszą...
~w

Napisano: 18 mar 2014, 14:52

widocznie widzą ze ośroski tego nie stosują. Jak dla mnie to troche chore. Będziemy sądzic dziadków którzy utrzymują sie z biednych rent i emeryturek. chyba chcą ich wykonczyć. I tak nic nie ściągną bo z czego...? Tylko robota bez zadnych efektów... ech ech
~Aleksandra

Napisano: 18 mar 2014, 14:55

następny poroniony pomysł
~Aneta

Napisano: 18 mar 2014, 15:00

musza zawsze sie do czegos przyczepic przecież;-)
~Aleksandra

Napisano: 18 mar 2014, 15:24

jaja, bo nikt tego nie robi... ani nie ma zamiaru!!!
ma ktoś pomysł, albo słyszał coś na szkoleniu?
~ops

Napisano: 18 mar 2014, 15:28

niestety ale u mnie kier. nie chce wysyłać na szkolenia.A jestem nowa i wczytuje sie w ten art. ale jakos nie mam pojecia jak to sie za to zabrac. Może ktoś bardziej doświadczony;-) mógłby cos poradzic?
~Hania

Napisano: 18 mar 2014, 16:14

podobno są sukcesy - bo niektórzy rodzice jak musza zapłacic za synusia to nagle kasa się znajduje. Może dlatego kontrole coraz częściej każą iść w tym kierunku.....
~w

Napisano: 18 mar 2014, 16:20

ale podobno my nie mamy prawa od dziadkow zadac tylko wierzycieli A po ci to maja robic jak maja spokojny grosz z FA
~altka

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x