No właśnie ja tez mam takie zalecenie i dalej nie wiem jak to ma wyglądac pokolei. Jęzeli ktos stosuje ten artn. to moze by sie podzielił wiedzą w tym zakresie????
no ciekawy wątek, nigdy tego nie robilismy, ale wiem ze coraz bardziej naciskaja zeby to robic. My się broniliśmy ze wierzycielki nie podają nam danych dziadków, bo nie maja z nimi kontaktu - we wniosku piszą brak danych, a poza tym nie wyrażają zgody na proces przeciwko dziadkom no i koszty post. sądowego (dojazdy prawnik)- ale to podobno marne argumenty. Mieliśmy jedną kontrolę i się nie czepiali, ale zadłużenie dł. rośnie więc pewnie nas przymuszą...
widocznie widzą ze ośroski tego nie stosują. Jak dla mnie to troche chore. Będziemy sądzic dziadków którzy utrzymują sie z biednych rent i emeryturek. chyba chcą ich wykonczyć. I tak nic nie ściągną bo z czego...? Tylko robota bez zadnych efektów... ech ech
niestety ale u mnie kier. nie chce wysyłać na szkolenia.A jestem nowa i wczytuje sie w ten art. ale jakos nie mam pojecia jak to sie za to zabrac. Może ktoś bardziej doświadczony;-) mógłby cos poradzic?
podobno są sukcesy - bo niektórzy rodzice jak musza zapłacic za synusia to nagle kasa się znajduje. Może dlatego kontrole coraz częściej każą iść w tym kierunku.....