Powrót do pracy a świadczenia rodzinne. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 31 maja 2017, 15:50

Witam,obecnie jestem na urlopie wychowawczym i pobieram 500+ na pierwsze dziecko,zasilek rodzinny oraz dodatek z tytułu wychowawczego. Urlop wychowawczy skrocilam i jutro (1.06) powinnam wrócić do pracy.Okazalo sie jednak, ze jestem w ciąży zagrożonej wiec jutro mam sie stawic u lekarza po zwolnienie. Dzwoniłam do naszego mopsa i pani poinformowala mnoe ze po dwuch miesiacach mam przyniesc zaswiadczenie o dochodach z zakladu albo zusu i ze to na tyle.
Moje pytanie czy faktycznie nie musze zglaszac faktu podjecia pracy? Co w takim razie ze świadczeniami ktore pobieram nadal bede je dostawać? Boje się zebym nie musiala pozniej nic oddawac...
[email protected]
Praktykant
Od: 31 maja 2017, 14:45
Zajmuję się: Mama

Napisano: 01 cze 2017, 10:07

No właśnie w ten sposób zgłosisz dochód uzyskany, panie w mopsie przeliczą ten dochód i sprawdzą, czy masz prawo dalej czy muszą uchylić decyzję.
Asia4
Stażysta
Od: 08 mar 2017, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: 01 cze 2017, 10:12

"Moje pytanie czy faktycznie nie musze zglaszac faktu podjecia pracy? Co w takim razie ze świadczeniami ktore pobieram nadal bede je dostawać? Boje się zebym nie musiala pozniej nic oddawac..."
Masz obowiązek powiadamiać organ o każdej zmianie sytuacji rodzinne czy finansowej i to niezwłocznie jeśli nie chcesz oddawać kasy!
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 01 cze 2017, 10:16

Asia4 pisze:No właśnie w ten sposób zgłosisz dochód uzyskany, panie w mopsie przeliczą ten dochód i sprawdzą, czy masz prawo dalej czy muszą uchylić decyzję.
No dobra ale co ze swiadczeniami przez te dwa miesiace? Jak sie pozniej okaze ze sie nie nalezaly ?
[email protected]
Praktykant

Napisano: 01 cze 2017, 10:18

anetag pisze:"Moje pytanie czy faktycznie nie musze zglaszac faktu podjecia pracy? Co w takim razie ze świadczeniami ktore pobieram nadal bede je dostawać? Boje się zebym nie musiala pozniej nic oddawac..."
Masz obowiązek powiadamiać organ o każdej zmianie sytuacji rodzinne czy finansowej i to niezwłocznie jeśli nie chcesz oddawać kasy!
Wlasnie jak pytalam przez tel co w takiej sytuacji czy musze przyjechac zglosic to mi pani powiedziala ze nie bo dopiero podejmuje prace wiec dochodu nie mam wiec jak to w koncu jest ? Lepiej sie tam pofatygowac ?
[email protected]
Praktykant

Napisano: 01 cze 2017, 10:27

[email protected] pisze:
anetag pisze:"Moje pytanie czy faktycznie nie musze zglaszac faktu podjecia pracy? Co w takim razie ze świadczeniami ktore pobieram nadal bede je dostawać? Boje się zebym nie musiala pozniej nic oddawac..."
Wlasnie jak pytalam przez tel co w takiej sytuacji czy musze przyjechac zglosic to mi pani powiedziala ze nie bo dopiero podejmuje prace wiec dochodu nie mam wiec jak to w koncu jest ? Lepiej sie tam pofatygowac ?
wracasz do pracy 01.06.2017 zatem musisz dostarczyć zaświadczenie za lipiec i ewentualnie od sierpnia będziesz miała uchylenie, zatem za czerwiec i lipiec ci przysługuje świadczenie
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x