WITAM PROSZĘ O POMOC W TAKIM PRZYPADKU
Strona pozostaje w zatrudnieniu udzielono jej urlopu wychowawczego na rok czasu od 01-01-2017 do 31-12-2017r. po tym okresie wraca do pracy od 02-01-2018 za jaki miesiąc biorę uzysk czy za luty ?
a ja uważam że za luty skoro zakończenie urlopu jest u zyskaniem dochodu a uzyskaniem jest dochód następujący po miesiacu w ktorym dochód został uzyskany więc luty
ja myślę, że za styczeń dochód, bo miesiącem uzyskania dochodu jest grudzień skoro urlop się zakończył w grudniu i bierze się dochód za miesiąc następny tj styczeń.
Ale definicja jest następująca "Ilekroć w ustawie jest mowa o: uzyskaniu dochodu - oznacza to uzyskanie dochodu spowodowane: zakończeniem urlopu wychowawczego" - uzyskaniem jest zakończenie wychowawczego a nie np. otrzymanie pieniędzy czy rozpoczęcie pracy po jego zakończeniu i zakończenie nastąpiło w grudniu więc tzw "uzyskanie dochodu" też.
No właśnie zakończyła z dniem 31.12.2017 to jak jej chcesz liczyć że w grudniu uzyskała co innego jakby miała urlop do 30.12.2017 to wtedy zgodzę się wraca z dniem 31.12.2017 do pracy i dochód doliczamy za styczeń 2018
znajdź róznicę w zdarzeniu: zakończeniem urlopu wychowawczego dnia 31.12.2017 a podjęciem zatrudnienia w dniu 31.12.2017
dzień ten sam z katalogu uzysku - zdarzenie ma miejsce w grudniu i dochód za styczeń