praca w CSIZS - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 06 lip 2015, 12:17

podpowiedz mi proszę jak się za to zabrać, będę wdzięczny
vvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Napisano: 06 lip 2015, 12:40

Czytam tę wiadomość z CAS i na przykład napisane jest tak:
- 2. usługa udostępniania danych z ZUS - podobszar pomoc społeczna
- 6- usługa weryfikacji, czy osoba posiada orzeczenie o niepełnosprawności - podobszar świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny.

Czyli co? ZUS działa tylko dla pomocy społecznej?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 07 lip 2015, 8:28

właśnie nie wiem, ale do świadczeń też
vvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Napisano: 07 lip 2015, 8:59

ludek - w jakim programie pracujesz ? piszesz, że wszystko u Ciebie działa, my mamy Top-Team, niby też jesteśmy podłączeni do CSIZS, ale to jest jakby "martwe" :(
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 9:39

No przecież napisałem, że właśnie nie wszystko działa. Też mam Top-Team, działa weryfikacja danych osobowych (PESEL), działa weryfikacja orzeczeń, KRS i CEIDG nie sprawdzałem, przy MF wywala błąd że brak uprawnień. Zdaje sie że z urzedem pracy też działa ale za wiele info to tam nie było (do SEPI sie nie umywa).
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 10:33

ludek, a jaki wpisujesz numer sprawy w TT- świadczenia rodzinne, to pole jest wymagane, w ogóle nie wiem jak to ugryźć. W TT-FA chciałam zweryfikować po peselu, ale nic się nie zadziało, musiałam wypełnić wszystkie pola; na czym to ma polegać ? kto ma weryfikować osoby po peselu ?
gopsianka
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 10:41

ludek - jeszcze jedno pytanie, chciałam zweryfikować orzeczenia, ale wystąpił komunikat "Eksmoon nie ma połączenia zewnętrznego"; jakiś czas temu informatycy z Top-Teamu robili nam zdalnie (on-line) podłączenie do Empatii, ale chyba jednak to nie działa :( ; w jaki sposób Ty weryfikujesz orzeczenia ? bardzo proszę o odpowiedź ...
gopsianka
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 10:46

Najpierw musisz wybrać osobe (po nazwisku). Dopiero potem numer sprawy. To działa tylko dla osób dla których masz już wprowadzony wniosek (to właśnie nr sprawy czyli wniosku). Z Eksmonem to faktycznie coś sie krzaczy ale kiedyś działało.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x