Czytam tę wiadomość z CAS i na przykład napisane jest tak:
- 2. usługa udostępniania danych z ZUS - podobszar pomoc społeczna
- 6- usługa weryfikacji, czy osoba posiada orzeczenie o niepełnosprawności - podobszar świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny.
Czyli co? ZUS działa tylko dla pomocy społecznej?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
ludek - w jakim programie pracujesz ? piszesz, że wszystko u Ciebie działa, my mamy Top-Team, niby też jesteśmy podłączeni do CSIZS, ale to jest jakby "martwe"
No przecież napisałem, że właśnie nie wszystko działa. Też mam Top-Team, działa weryfikacja danych osobowych (PESEL), działa weryfikacja orzeczeń, KRS i CEIDG nie sprawdzałem, przy MF wywala błąd że brak uprawnień. Zdaje sie że z urzedem pracy też działa ale za wiele info to tam nie było (do SEPI sie nie umywa).
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę." Kodeks Hammurabiego
ludek, a jaki wpisujesz numer sprawy w TT- świadczenia rodzinne, to pole jest wymagane, w ogóle nie wiem jak to ugryźć. W TT-FA chciałam zweryfikować po peselu, ale nic się nie zadziało, musiałam wypełnić wszystkie pola; na czym to ma polegać ? kto ma weryfikować osoby po peselu ?
ludek - jeszcze jedno pytanie, chciałam zweryfikować orzeczenia, ale wystąpił komunikat "Eksmoon nie ma połączenia zewnętrznego"; jakiś czas temu informatycy z Top-Teamu robili nam zdalnie (on-line) podłączenie do Empatii, ale chyba jednak to nie działa ; w jaki sposób Ty weryfikujesz orzeczenia ? bardzo proszę o odpowiedź ...
Najpierw musisz wybrać osobe (po nazwisku). Dopiero potem numer sprawy. To działa tylko dla osób dla których masz już wprowadzony wniosek (to właśnie nr sprawy czyli wniosku). Z Eksmonem to faktycznie coś sie krzaczy ale kiedyś działało.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę." Kodeks Hammurabiego