~o~ pisze:to gdzie będzie się rozliczał to w tej chwili nie ma żadnego znaczenia...
Musisz przesłać wszystkie akta do ROPS z zapytaniem czy zachodzi koordynacja. Dołącz dokumenty (oświadczenie) dotyczące męża- adresu miejsca pracy,adresu miejsca pobytu poza granicami RP ....
poczytaj art.23a ustawy---tam jest wszystko co dotyczy koordynacji i postepowania.
no dobrze czyli reasumując: jak ta kobieta przyniesie mi to zaswiadczenie z pracy męza to ja wtedy wysyłam zapytanie o koordynację i jak marszałek wyda postanowienie ze tak to wtedy uchylam od dnia stwierdzenia tej koordynacjiw/w swiadczenia, a do tego czasu wypłacam normalnie ZR, ZP i ŚP? Ta kobieta jest strasznie wrzaskliwa i wolałabym zeby nie miała zwrotówewalu pisze:najpierw wysyłasz zapytanie czy zachodzi koordynacja .. jak marszałek wyda postanowienie, że tak to uchylasz wszystkie świadczenia i wysyłasz wszystkie dokumenty do ropsu
A to wsztrzymanie to robie decyzjią czy wystarczy notatka?~o~ pisze:spokojnie o zwrotach to będzie orzekał marszałek i jak chce to niech tam wrzeszczy....
Możesz ewentualnie na jej wniosek wstrzymać wypłatę..... sama z siebie nie wstrzymujesz , nie uchylasz dopóki nie masz ustalonej koordynacji (daty)
a jak w waszych osrodkach sie robi?~o~ pisze:naciągając przepisy..... art. 152 kpa - na żądanie strony postanowieniem wstrzymujesz wykonanie decyzji nr....
albo art. 28 ust.3 ustawy o św. rodz.... przez 3 miesiące osoba nie odbiera swoich świadczeń wtedy możesz wstrzymać.