pracodawca ten sam tylko inna firma zatrudnia

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
gres14
Stażysta
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

pracodawca ten sam tylko inna firma zatrudnia

Post autor: gres14 »

Pracownika zatrudnia firma zewnętrzna do firmy głównej na pół roku. Jak się sprawdzi ma zmienione warunki pracy i pracuje dalej w tej samej firmie. Na ZUS jest inny NIP zakończenie jednej pracy i następnego dnia praca w drugiej firmie. Czy robić utratę i uzysk czy ciągłość.?
jollaa
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: pracodawca ten sam tylko inna firma zatrudnia

Post autor: jollaa »

jak zostało wystawione świadectwo pracy to utrata i uzysk
Nemo
Stażysta
Zajmuję się: Kalkulacją dochodu
Kontakt:

Post autor: Nemo »

A co w przypadku jezeli zostalo wystawione porozumienie w sprawie przeniesienia pracownika samorządowego pomiedzy jednostkaimi, takze różne NIPY oraz wyrejestrowanie po składkach zdrowotnych w ZUS oraz zarejestwoanie pod nowym NIPem.
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

Post autor: kasia7 »

Nemo ale świadectwa pracy nie dostała? ja byłam w takiej sytuacji i nic mi się nie należało, nie było utraty i uzysku
Nemo
Stażysta
Zajmuję się: Kalkulacją dochodu
Kontakt:

Post autor: Nemo »

Kobieta dostała tylko porozumienie w sprawie przeniesienia pracownika samorządowego pomiedzy jednostkami, NIP są różne. Oczywiście kobieta wyraziła pisemną zgodę na przeniesienie. Nie wiem jak to ugryź, ktoś coś? Jeżeli dolicze nowy dochód przekorczy kobiecie.
ODPOWIEDZ