pracownik socjalny który opisuje faktury - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 06 mar 2014, 14:38

Mam pytanie, może głupie ale....
Czy pracownik socjalny musi opisywać faktury?
Otóż pracownik socjalny wydaje talon, który jest podpisywany przez kierownika. Gdy do OPSu docierają faktury za te talony księgowa każe nam je opisywać i pieczętować własnymi pieczątkami. Kierownik pisze jedynie \"przelać\". Strasznie mnie to wkur.... no ale może księgowa ma rację. A jeśli nie ma to gdzie szukać wsparcia?
~wonda

Napisano: 06 mar 2014, 14:44

Przecież już założyłaś ten post po co się powtarzasz faktury musza być opisane i pracownik socjalny jak najbardziej może je opisywać.
~kasia

Napisano: 06 mar 2014, 14:45

Ja robiłam zapytanie o cenę, ofertę na urządzania multimedialne do projektu PO KL na kilka tysięcy. I to ja jako pracownik socjalny (nie na projekcie) sporządzałem protokoły z wybranych ofert. Dobre co.
~kasia

Napisano: 06 mar 2014, 14:47

Kto pisze decyzje? pracownik socjalny? więc wie i stwierdza merytorycznie, że faktura jest zgodna z wydaną decyzją. Ale żeby opisywał takie faktury pod tym względem to kierownik jakimś zarządzeniem do tego go upoważnił.
~kt

Napisano: 06 mar 2014, 16:06

pracownik socjalny zrobi wywiad , decyzję .listę wypłat i podpisze ją po wzgl.merytorycznym , zaniesie do banku i przyniesie z powtotem i odda jedną część księgowej a jednąlistę zostawi u siebie zaplanuje środki na zasiłki , udzieli wiele informacji do róznych pism przychodzących itd a co z pracą socjalną z rodzinami
~sylwiarr

Napisano: 06 mar 2014, 16:14

no właśnie!
~wonda

Napisano: 06 mar 2014, 17:44

przestańcie wreszcie narzekać ,że macie tak dużo pracy jak wam się nie podoba to wiele jest chętnych na wasze miejsce
~kk

Napisano: 06 mar 2014, 21:29

kk na twoje miejsce też są chętni więc siedź cicho bój się o siebie.
~!

Napisano: 07 mar 2014, 20:14

Pytanie brzmi \" czy pracownik socjalny musi opisywać faktury?\". Jeśli kierownik wydał polecenie- tak.
Domyślam się ponadto, że wynika to z systemu obiegu dokumentów w ops a nie widzimisiostwa kierownika - pracownik socjalny jako osoba posiadająca najpełniejszą wiedzę merytoryczna \"kto ile\" potwierdza na fakturze zgodność realizacji z decyzją.
Ustawa o pomocy społecznej nie stanowi, że zadaniem pracownika socjalnego jest wyłącznie przeprowadzanie wywiadów środowiskowych i praca socjalna.

Teraz żartując - Wonda, gdy będziesz kierownikiem też będziesz mogła pisać \" przelać\":)
~Madame

Napisano: 09 mar 2014, 11:42

Prac. socjalny-robiąc listę wypłat (po wcześniejszym wydaniu decyzji zatwierdzonej przez kierownika) podpisuję ją , potem pieczętuję pieczątką merytoryczną- podpisuję, potem przybijam pieczątkę w której polecam zaksięgować zaangażowanie środków z podziałem na rozdział, dział i paragraf znowu podpis i datę. Potem zanoszę do księgowości i tam kilka osób(?) to księguje, czasem myślę ,że skoro za wszystko odpowiadam to i to księgowanie mogę zrobić czy to nie jest chore ? to samo z fakturami i notami które muszą jeszcze opisywać + wszystkie pieczątki
~basia

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x