Pracownik sosjalny w śds
Pracownik sosjalny w śds
Czy w śds koniecznie musi być zatrudniony pracownik socjalny?
Re: Pracownik sosjalny w śds
u nas nie ma. a czym zajmuje się pracownik socjalny w śds?
u nas nie ma. a czym zajmuje się pracownik socjalny w śds?
Jesli nie ma to co z wywiadami srodowiskowymi, kto robi i czy muszą być robione ?
Wywiad sporządza ośrodek pomocy właściwy do miejsca zamieszkania uczestnika i przesyła go do organu wystawiającego decyzję na pobyt.
U nas wywiad robi pracownik socjalny naszego domu i przekazuje do organu wystawiającego decyzję, ot taki dziwny układ
Pytam , ponieważ mam na ten temat odmienne zdanie z koleżanka z innego śds , która twierdzi ze pracownik socjalny w śds musi być , bo co pół roku musi byc przeprowadzony wywiad srodowiskowy . Ja jestem innego zdania , uwazam ,że rozporządzenie nie nakłada obowiazku zatrudniania pracownika socjalnego , a jedynie daje taką mozliwość .
Prosze o opinie w tej sprawie
Prosze o opinie w tej sprawie
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Olga zgadzam się z Tobą, zarówno wywiady środowiskowe, jak i aktualizacje powinien przeprowadzać pracownik OPS- u właściwego zgodnie z miejscem zamieszkania uczestnika. Zgodnie z rozporządzeniem wywiad i aktualizację przeprowadza się w miejscu zamieszkania, więc jak pracownik socjalny z jednej miejscowości może się pchać na wywiad do innej gminy- przekracza swoje kompetencje. Może jedynie wysłać pismo ze współdziałanie z prośbą o przeprowadzenie aktualizacji takie wywiadu.
Tam najtrudniej iść naprzód, skąd już wszyscy wracają.
Oprócz Pracownik sosjalny w śds - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
zmiana odpłatności
mieszkania treningwe
szef śds
Treningi
Brak miejsc z ŚDŚ
STANDARDY KADROWE W ŚDS
pobyt w ŚDS a praca uczestnika
wzór decyzji kierującej do ŚDS
śds całodobowy
wykształcenie do pracy w ŚDS
odplatność za obieady w ŚDS