Prąd na kartę

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
~Emila

Prąd na kartę

Post autor: ~Emila »

Mam pytanko jak rozliczanie prąd gdy ktoś ma licznik na kartę i doładowuje sobie nawet kilka razy miesięcznie a na dodatek ma 2 taryfy. Jaką kwotę wtedy przyjąć za 1 kWh
~małe ww

Re: Prąd na kartę

Post autor: ~małe ww »

mówi się o ostatnim okresie rozliczeniowym...... dla takiego delikwenta okres rozliczeniowy to od zasilenia do zasilenia i bierzesz ostatnie czyli najbardziej aktualne ... delikwent ma ci przynieść fakturkę a każdy posterunek energetyczny który pobiera te opłaty taką fakturę jest zobowiązany wydać na prośbę zainteresowanego
~Emila

mam fakturę ale jak ją rozliczyć
~Emila

Dostarczyli mi paragon zakupu i na nim jest wyszczególnione ile kWh zakupili w jakiej taryfie tylko co z tym dalej jak to rozliczyc
~małe ww

Post autor: ~małe ww »

z paragonu nie rozliczysz musi być faktura (paragon nawet nazwiska nabywcy nie posiada zapewne)
~KK

Post autor: ~KK »

sumujesz kWh z taryfy I i II, następnie bierzesz kwote do zapłaty i od niej odejmujesz przesyły, oppłaty stałe i prowizję . tą kwotę dzielisz przez wczesniej zsumowane kWh
~Emila

Dzięki tak właśnie zrobiłam
~emu

Post autor: ~emu »

To co należy zrobić w przypadku zasilania przez kartę, paragon nie może być?
~KK

Post autor: ~KK »

może, przecież na paragonie masz wskazany nr licznika
ODPOWIEDZ