Problem 14 i 14A POMOCY TOM - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 lis 2022, 12:16

Witam, mam takie pytanie: mieliśmy dwa wnioski na numer XXX 14, wypłaciliśmy jeden dodatek na pierwszy wniosek, drugi został bez rozpoznania. Pani, która dostała bez rozpoznania przyszła i mówi, że mieszka w starym domu, a dostała siostra, która mieszka w nowym domu na tej samej działce i z tym samym numerem. Co teraz zrobić??? Jak teraz to rozwiązać???
aneta-k32
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 14:31
Zajmuję się: PS/FA/DM/DE/CP

Napisano: 15 lis 2022, 15:21

Ja mam z kolei sytuację, gdzie na jeden adres były złożone dwa wnioski. Dom bliźniak. dwie księgi wieczyste. Pani, której wniosek został pozostawiony bez rozpoznania wszczęła procedurę nadania nr dla jej połowy bliźniaka. Nadano jej nr z tym, że ona została ze starym nr 49 a gospodarstwo, któremu wypłacono dodatek dostało nowy nr 49A. Pani, której przydzielono nr 49 wystąpiła po raz drugi z wnioskiem o wypłatę DW. Co zrobić w takiej sytuacji? Wystarczy zawiadomienie z UG o nadaniu nr budynków dla obu gospodarstw?
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: 15 lis 2022, 21:42

aneta-k32 pisze:
15 lis 2022, 12:16
Witam, mam takie pytanie: mieliśmy dwa wnioski na numer XXX 14, wypłaciliśmy jeden dodatek na pierwszy wniosek, drugi został bez rozpoznania. Pani, która dostała bez rozpoznania przyszła i mówi, że mieszka w starym domu, a dostała siostra, która mieszka w nowym domu na tej samej działce i z tym samym numerem. Co teraz zrobić??? Jak teraz to rozwiązać???
A co różnica jaki dom stary czy nowy? ważne kto złożył nowy wniosek. Były takie przepisy. Ma pecha
Naska
Stażysta
Od: 29 wrz 2022, 8:57
Zajmuję się: DW DO

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x