Te dwa świadczenia są od siebie niezależne i nie wykluczają się nawzajem. Dlatego nie ma mowy o np nawet jak mu przyznasz szoGoosiek pisze:Tom też ciągle o tym myślę czy mogę tak napisać, ale jeszcze z innej strony się zastanawiam czy jak złożył wniosek 29.07 a opiekunka była/jest do 21.08 to chyba też mogę się powołać na nienależne sprawowanie opieki?? A masz pomysł na która art. się powołać?
ale nie podjął tej przykładowej oferty nie dlatego, że żona chora i trzeba się nią zająć tylko dlatego, że dyma budżet i współobywateli robotą na czarnoKati@ pisze:Tom ale przecież właśnie teraz nie może podjąć zatrudnienia /miał np ofertę/ więc kiepski powód do odmowy
jedynie możesz odmówić, że nie sprawuje opieki, tylko trudno to uzasadnić, podejrzewam, że w wywiadzie będzie, że opieka jest sprawowana a na podstawie domniemania nie możesz odmówić - nie zazdroszczę Ci, nie raz wiedza o podopiecznych stwarza dużo problemówGoosiek pisze:Dziękuję za podpowiedzi, jakoś muszę się z tym uporać
w pierwszym poście napisane, że w wywiadzie jest info "robi na czarno" więc problemu być nie powinnoKati@ pisze:podejrzewam, że w wywiadzie będzie, że opieka jest sprawowana a na podstawie domniemania nie możesz odmówić