Problem techniczny sygnity!Pomóżcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 cze 2025, 11:55

Mam problem jak zrobic decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach konkretnie chodzi mi o swiadczenie pielegnacyjne przyznane przez SKO w 2024 r. dla opiekuna osoby starszej. Pan nie zgłosił, że ojciec otrzymał prawo do wspierajacego. Pracuje na programie sygnity i juz trochę sie narobiłam decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach i nie miałam nigdy problemu. Tu niestety mam problem. Powiedzcie mi jak to wygląda u was. Przy tworzeniu decyzji robię standardowo żądanie zwrotu wiadomo. Wiadomo również to, że w systemie mam 2 decyzje jedna wbita z SKO, a druga nasza decyzja z decyzji zmieniająca kwotę świadczenia od stycznia 2025 r. Obojętnie z której decyzji bym robiła nienaleznie pobrane nie przypisuje mi do zwrotu całosci kwoty którą Pan pobrał czyli z tych dwóch decyzji. Wychodzi na to, że powinnam zrobic dwie decyzje o nienależnie pobranych. No, a przeciez tak nie moze być bo teraz musiałaby robic dwa upomnienia i dwa tytułu no jak. A Pan nie odda bo juz sie zapowiedział.Jak to zrobic żeby wyszło wszystko w jednej decyzji??????????Podpowiedzcie coś.Czy u was też był taki problem czy jak cos zle robie moze jest jakis magiczny przycisk o którym nie wiem:)
esday
Praktykant
Od: 12 cze 2025, 11:53
Zajmuję się: PS

Napisano: 12 cze 2025, 12:48

esday pisze:
12 cze 2025, 11:55
Mam problem jak zrobic decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach konkretnie chodzi mi o swiadczenie pielegnacyjne przyznane przez SKO w 2024 r. dla opiekuna osoby starszej. Pan nie zgłosił, że ojciec otrzymał prawo do wspierajacego. Pracuje na programie sygnity i juz trochę sie narobiłam decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach i nie miałam nigdy problemu. Tu niestety mam problem. Powiedzcie mi jak to wygląda u was. Przy tworzeniu decyzji robię standardowo żądanie zwrotu wiadomo. Wiadomo również to, że w systemie mam 2 decyzje jedna wbita z SKO, a druga nasza decyzja z decyzji zmieniająca kwotę świadczenia od stycznia 2025 r. Obojętnie z której decyzji bym robiła nienaleznie pobrane nie przypisuje mi do zwrotu całosci kwoty którą Pan pobrał czyli z tych dwóch decyzji. Wychodzi na to, że powinnam zrobic dwie decyzje o nienależnie pobranych. No, a przeciez tak nie moze być bo teraz musiałaby robic dwa upomnienia i dwa tytułu no jak. A Pan nie odda bo juz sie zapowiedział.Jak to zrobic żeby wyszło wszystko w jednej decyzji??????????Podpowiedzcie coś.Czy u was też był taki problem czy jak cos zle robie moze jest jakis magiczny przycisk o którym nie wiem:)
Widze, ze mój temat sie powtarza:) Proponuje zrobic tak jak my zrobiliśmy z pierwszej decyzji SKO wprowadzonej zrobić,, decyzją zewnetrzną". Wtedy ustawiasz jaki chcesz okres zwrotu ładnie tworzy ci plan. Jest jedno upomnienie i jeden tytułwykonawczy. Nie ma innej opcji!
DaisyDaisy
Praktykant
Od: 12 maja 2025, 9:57
Zajmuję się: swiadczenia rodzinne, kdr, czyste powietrze

Napisano: 12 cze 2025, 13:11

Ja w systemie zrobiłam dwie decyzje ale wydruk jeden. Nie wiem czy dobrze czy źle ale wyszło
jagoda2
Referent
Od: 08 sty 2015, 13:48
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2025, 13:28

jagoda2 pisze:
12 cze 2025, 13:11
Ja w systemie zrobiłam dwie decyzje ale wydruk jeden. Nie wiem czy dobrze czy źle ale wyszło
decyzje mozesz sobie zrobic jedna, ale problem sie robi dopiero wtedy jak chcesz zrobic upomnienie oczywiscie mówie tu o tych co i upomnienie i tytuły robią w systemie bo jest grono osób co robią po za nim. To wtedy mozesz sobie tak robic. Ale jak robisz wszystko w systemie to bedzie problem bo wyjdą dwa upomnienia a poten dwa tytuły.
DaisyDaisy
Praktykant
Od: 12 maja 2025, 9:57
Zajmuję się: swiadczenia rodzinne, kdr, czyste powietrze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem