Napisano: 12 cze 2025, 11:55
Mam problem jak zrobic decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach konkretnie chodzi mi o swiadczenie pielegnacyjne przyznane przez SKO w 2024 r. dla opiekuna osoby starszej. Pan nie zgłosił, że ojciec otrzymał prawo do wspierajacego. Pracuje na programie sygnity i juz trochę sie narobiłam decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach i nie miałam nigdy problemu. Tu niestety mam problem. Powiedzcie mi jak to wygląda u was. Przy tworzeniu decyzji robię standardowo żądanie zwrotu wiadomo. Wiadomo również to, że w systemie mam 2 decyzje jedna wbita z SKO, a druga nasza decyzja z decyzji zmieniająca kwotę świadczenia od stycznia 2025 r. Obojętnie z której decyzji bym robiła nienaleznie pobrane nie przypisuje mi do zwrotu całosci kwoty którą Pan pobrał czyli z tych dwóch decyzji. Wychodzi na to, że powinnam zrobic dwie decyzje o nienależnie pobranych. No, a przeciez tak nie moze być bo teraz musiałaby robic dwa upomnienia i dwa tytułu no jak. A Pan nie odda bo juz sie zapowiedział.Jak to zrobic żeby wyszło wszystko w jednej decyzji??????????Podpowiedzcie coś.Czy u was też był taki problem czy jak cos zle robie moze jest jakis magiczny przycisk o którym nie wiem:)