problem z aktualizacją dłuzników w Sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 paź 2017, 13:07

prosze mam dwa problemy z dłuznikami, pracuję na Sygnity
1. u dłuznika alimentacyjnego zmienił sie adres zamieszkania a tym samym organ właściwy dłuznika,
system pokazuje mi w dalszym ciągu poprzedni organ właściwy i tym samym w wydruku do organu właściwego jest zły OWD tzn, poprzedni) jak to zmienic ?
2. jedna wierzycielka ma dwóch dłuzników A i B, przy wprowadzaniu wniosku pomyliłam sie i w obu wnioskach jest ten sam dłuznik A, decyzje juz sa zrobione i wysłane do komornika, przy wydruku informacji do dłuznika zauwazyłam błąd, zrobiłam poprawke w zakładce administacja, zmiana dłuznika, z A na B ale we wniosku nadal się nic nie zmieniło, probowałam drugi raz zmiany dłuznika, ale mam informacje od systemu, że chcę zmienic dłuznika B na B , ( tak jakby system juz widział poprzednią zmianę,) nie chcę czekac do wypłaty październikowej,żeby się przekonac któremu dłuznikowi system przypisał zadłużenie, co zreobić?
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 11 paź 2017, 14:45

dzięki,juz doszłam jak to sie zmienia
GRAS
Starszy referent

Napisano: 16 gru 2018, 18:34

Moze podpowiesz, jak rozstrzygnelas ten problem. U mnie po wypłatach dłuższych to wyszło.zamienionych mamy dłużników a jeden spłaca. Nie wiem jak to wyprostować. Pisma też już dawno poszły.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2018, 8:43

ab83 to było ponad rok temu od tamtej pory były juz aktualizacje ale sprobuj tak: administracja,pakiet narzędziowy,dokumenty,wnioski,modyfikacja danych we wniosku , posprawdzaj jeszcze w decyzji - plan wypłat czy jest inny dłuznik
jeżeli nie ,to niestety musisz zrobic nową decyzje , może jeszcze ktoś coś doradzi
GRAS
Starszy referent

Napisano: 17 gru 2018, 8:50

przepraszam, dopiero teraz przeczytałam twój wpis w którym dokładnie opisujesz problem, nie wiem czy będziesz mogła cos zmienic w poprzednich decyzjach bo one poszłu do ZC , no ale zrób j.w. to zobaczysz , spróbuj tez zadzwonic do Sygnity ,
GRAS
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x