Witam
Mam taki problem z programem:
Wprowadzam zmianę jako nowe zdarzenie ( jest to druga zmiana u tego samego wnioskodawcy ) przedłużam okres pobierania świadczeń do 31-10-2009 i przyznaje dojazdy ale co ciekawe nie przyznaje rozpoczęcia roku. W przypadku pierwszej zmiany przyznaje wszystko a jeżeli jest to druga zmiana to nie przyznaje rozpoczęcia. Co z tym zrobić?????
Dodam że rozpatruję zmianę od 01-09-2009 i zmieniam okres nauki od 01-09-2009 do 31-08-2010
PROBLEM Z AMAZIS-EM
Re: PROBLEM Z AMAZIS-EM
z tego co sprawdzilem Amazis sprawdza max 2x przyznanie rozpoczęcia roku w okresie zasiłkowym 2008/2009. Jeżeli miałeś już przyznany dodatek np .: we wrześniu 2008, potem drugi raz na jednej zmianie to na kolejnych zmianach juz Ci nie przyzna tego dodatku. Poza tym ważna jest szkoła u ponadgimanzjalistów musisz mieć wprowadzoną szkołe na 2009/2010 rok szkolny. Jezeli to co napisałem nie pomaga zgłoś sie na GG 1307874 tam poszukaja problemu.
We wrześniu 2008 oczywiście było przyznane rozpoczęcie roku na wrzesień 2008 ale np. jeżeli miałam zmianę przykładowo kształcenie reh. w grudniu 2008 ( zmianą ) a teraz przedłużam okres do października i chcę przyznać też rozpoczęcie to nie przyznaje. Program rozpoczęcie roku 2009 przyznaje tylko wtedy jeżeli jest to pierwsza zmiana a jeżeli kolejna to nie.
Niestety nie mamy w pracy GG
Niestety nie mamy w pracy GG
z tego co widze na stronie www.ops.strefa.pl jest aktualizacja do wersji 2.35c Amazisa chyba rozwiązująca Twój problem
Wiem że jest, dzięki - po naszych telefonach. Dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam.
Oprócz PROBLEM Z AMAZIS-EM - Oprogramowanie przeczytaj również:
radix
Sygnity- jak zrobić w programie umorzenie nienależnie pobr. św.?
spotkania Sygnity; FA należności, odsetki
czy ktoś pracuje w programie BUDŻET firmy INFO-SYSTEM R. i T. Groszek s.j. z Legionowa?
POMOST - raport
pomost
rekomendacja programu ksiegowego do ops-u
pomost data wywiadu
Tablice sprawozdawcze...
Do inforr-u
jak zmienić w Sygnity przynalezność do organu właściwego?
Ochrona danych osobowych
raport w Pomost
jak wprowadzic ? Sygnity
gsac - problem
gsac - administrator