Problem z Amazisem - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 mar 2011, 10:28

Pracuję na Amazis i mam taki problem, mam osobę ( świadczenie pielęgnacyjne ) do wypłaty 450,67 gr, program oczywiście zaokrągla do dziesiętnych groszy ( zgodnie z ustawą ). Robiąc listę składek w podstawie wychodzi mi 450,67 gr mam pytanie dlaczego nie pobiera prawidłowej tj. wypłaconej kwoty po zaokrągleniu do dziesiętnych gr. Dodam gdy edytuję podstawę naliczenia składek to wychodzą głupoty ! Różnica wychodzi pomiędzy zapłaconym świadczeniem a podstawą do naliczenia składki. Proszę o sugestie jak to zrobić. A swoją drogą dziwię się dlaczego nikt nie ma z tym problemu. Pozdrawiam
~Isa

Napisano: 04 mar 2011, 16:58

prawdopodobnie na wniosku masz zaznaczone na pierwszej zakładce, że składki są np.: od 2011-03-12 wtedy program zgodnie z ustawa o SR zaokrągla do 10 groszy ale wzór na przeliczenie składek ZUS nie przewiduje zaokrągleń do 10 gr i stąd masz róznice. Ja to zawsze w takim przypadku wpisuje na wniosku ze składka od 2011-03-01 i potem na liście robię sobie edycje podstawy i wpisuje 450,70 zł i wtedy będziesz miała ok.
~Ted

Napisano: 08 mar 2011, 14:28

A mi się wydaje, że powinni poprawić to w programie aby robiąc listę składek pobierało podstawę prawidłową z listy wypłat. A swoją drogą robiąc zasiłek pielęgnacyjny np. kontynuację orzeczenia, wstawiając wszystko prawidłowo wychodzi źle. I znowu trzeba dopasowywać wstawiane dane aby dobrze przyznało. Dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
~Isa

Napisano: 08 mar 2011, 14:29

A mi się wydaje, że powinni poprawić to w programie aby robiąc listę składek pobierało podstawę prawidłową z listy wypłat. A swoją drogą robiąc zasiłek pielęgnacyjny np. kontynuację orzeczenia, wstawiając wszystko prawidłowo wychodzi źle. I znowu trzeba dopasowywać wstawiane dane aby dobrze przyznało. Dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
~Isa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem