problem z dochodem uzyskanym proszę o pomoc - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 sty 2010, 21:17

Kobieta pobierała zasiłek rodzinny przy czym przyszła w marcu zgłosić że mąż zmienił pracę czyli (pracował do końca lutego w jednej firmie natomiast od marca pracował w innej) zostało potraktowane to jako ciągłość pracy i nie żądałem zaświadczenia za 1 pełny przepracowany miesiąc. Następnie w lipcu złożyła wniosek o kolejny zasiłek rodzinny ponieważ urodziła 3 dziecko. Została wydana decyzja zmieniająca do wydanej decyzji z września 2008r. w której przyznany został zasiłek rodzinny z dodatkami na trzecie dziecko.
Następnie przyszła złożyć wniosek na okres 2009/2010 przy którym zażądałem zaświadczenia za pierwszy pełny przepracowany miesiąc tj. kwiecień 2009r. ponieważ zgodnie z ogłoszeniem Wyroku Trybunału Konstytucyjnego z dnia 30.06.09 r. (sygn. akt P 45/08) uwzględniłem dochód uzyskany. Okazuje się że nie kwalifikuje się do dalszego pobierania zasiłku rodzinnego.
Teraz od kiedy doliczać dochód uzyskany do okresu 2008/2009 jeżeli wyrok obowiązuje od 8 lipca 2009r.?
Kobieta na 3 dziecko złożyła wniosek 27 lipca 2009r. natomiast zasiłek rodzinny nie jest podzielny.
Proszę pisać jakbyście rozwiązali ten problem?
~zainteresowany

Napisano: 27 sty 2010, 20:17

Ja tylko w takim wypadku żądam dochodu uzyskanego jeżeli w roku 2008 miałaby na zaświadczeniu z US 0 a jeżeli miała dochód to co robisz jej dodatkowy uzysk? to jej podwójnie liczysz dochód
~XYZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x