problem z nienależnie pobranymi swiadczeniami a zmianą adresu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 gru 2013, 15:12

witam
w okresie zasiłkowym 2012/2013 babka pobierała u mnie świadczenia rodzinne. teraz okazało się że nie zgłosiła od lutego 2013r uzyskanie dochodu.
Po przeliczeniu ma nienależnie pobrane świadczenia.
Zrobiłam zawiadomienie, zmieniłam decyzje i wydałam decyzję o nienależnie pobranym świadczeniu.
dzisiaj przychodzi babka że chce o rozłożenie na raty a tak na marginesie to od grudnia przeprowadza się do innego miasta.
Moje pytanie jest następujące. Czy my jako organ powinniśmy dalej prowadzić sprawę nienależnie pobranych świadczeń. czy powinniśmy całą dokumentację przesłać do dalszego załatwienia do miasta w którym osoba będzie mieszkać .
Czy też prowadzić dalej postępowanie ale wyłaś tylko informację ze ta osoba ma nienależnie pobrane świadczenia.
~aga

Napisano: 03 gru 2013, 15:17

na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego przekazujesz decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach do organu gdzie teraz zamieszkuje. Jak oni ci przyjmują i odsyłają potwierdzony protokół to ty wyksięgowujesz a oni przypisują tą należność u siebie.
~migotka

Napisano: 03 gru 2013, 15:23

super dziękuje za odpowiedź .
a czy masz taki wzór protokołu zdawczo-odbiorczego. jeżeli tak to prosiłabym
[email protected]
~aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x