problem z wnioskiem - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 sty 2016, 11:33

Witam

Mam taki problem w sygnity w dodatku energetycznym

Wprowadzam wniosek osoby która od stycznia ma przyznany dodatek mieszkaniowy , i po kwalifikacji i wydaniu decyzji pisze mi ze brak jest dodatku mieszkaniowego a to nie prawda co zrobić w takiej sytuacji
kamila20

Napisano: 15 sty 2016, 13:56

Prawdopodobnie osoba ta jest zapisana w bazie danych sygnity dwa lub więcej razy np. Jan Kowalski pesel 111111111 i Jan Kowalski bez peselu i wybrałaś tego Kowalskiego do którego nie był przypisany dodatek mieszkaniowy. Spróbuj i daj znać czy faktycznie tak było.
Pusia

Napisano: 15 sty 2016, 15:30

Właśnie nie osoba jest wpisana tylko że ma dodatek mieszkaniowy
kamila20

Napisano: 15 sty 2016, 15:41

Wiem o co ci chodzi, miałam taką sytuację. Mówię ci, że ta osoba jest wpisana dwa lub więcej razy w bazie danych i dla jednej z nich jest przydzielony dm a na drugą zrobiłaś de i dlatego tak wyszło. Cofnij zatwierdzenie decyzji, usuń ją i cofnij wniosek, potem wyszukaj w tym wniosku tą osobę i sprawdź czy nie widnieje w bazie danych kilkakrotnie, następnie spróbuj przypisać tą drugą osobę pod tym samym nazwiskiem do wniosku. Czasami jedna osoba jest zapisana dwa lub więcej razy z peselem i bez. Wiem co piszę.
Pusia

Napisano: 18 sty 2016, 15:46

i jak problem rozwiązany ?
też kiedyś miałam ten sam problem jak weszły dodatki energetyczny, ale nie pamiętam z czego to wynikało. Jeżeli nie pomogą rady Pusi to jak wejdziesz w decyzję gdzie pisze decyzja odmowna to rozwijasz zakładkę i wybierasz decyzja pozytywna lub tp. nie pamiętam dokładnie i zaznaczasz na jaki okres przyznajesz dodatek energetyczny i w jakiej wysokości
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem