Dzień dobry, zleciłem pracownikowi socjalnemu wywiad środowiskowy, ponieważ Pani złożyła wniosek na dziecko a system mi pokazał iż ojciec dziecka pobiera świadczenie na to samo dziecko w innej gminie.
Problem jest taki, że pracownik socjalny w żaden sposób nie może z panią się umówić na wywiad ponieważ Pani co chwilę odciąga czas twierdząc przez telefon, iż pracuje i nie może znaleźć czas. Co w takim przypadku zrobić? Już za chwilę miesiąc mija od złożenia wniosku.
problem z wywiadem środowiskowym
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: problem z wywiadem środowiskowym
Art. 23. 1. Organ właściwy lub wojewoda odmawiają przyznania prawa do świadczenia wychowawczego, jeżeli osoba ubiegająca się o to świadczenie uniemożliwi przeprowadzenie wywiadu, o którym mowa w art. 15 ust. 1, lub nie udzieli podczas tego wywiadu wyjaśnień co do okoliczności objętych wywiadem.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Referent
- Kontakt:
Problem w tym że Pani wprost nie uniemożliwia przeprowadzenia wywiadu tylko co chwilę przekłada termin twierdząc iż nie może znaleźć czasu w pracy. Ile czasu pracownik socjalny ma na przeprowadzenie wywiadu?de Charette pisze: 14 maja 2021, 12:42 Art. 23. 1. Organ właściwy lub wojewoda odmawiają przyznania prawa do świadczenia wychowawczego, jeżeli osoba ubiegająca się o to świadczenie uniemożliwi przeprowadzenie wywiadu, o którym mowa w art. 15 ust. 1, lub nie udzieli podczas tego wywiadu wyjaśnień co do okoliczności objętych wywiadem.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
niech jej zrobi wezwanie w celu ustalenia wywiadu i dopisze, że brak kontaktu należy potraktować jako odmowę spisania wywiadu
Dodatkowo niech zrobi notatki z każdego kontaktu. Jako dupochron w przypadku odwołania
Dodatkowo niech zrobi notatki z każdego kontaktu. Jako dupochron w przypadku odwołania
-
- Referent
- Kontakt:
Czy takie wezwanie mogę ja napisać?de Charette pisze: 14 maja 2021, 12:56 niech jej zrobi wezwanie w celu ustalenia wywiadu i dopisze, że brak kontaktu należy potraktować jako odmowę spisania wywiadu
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pracownik socjalny
Oprócz problem z wywiadem środowiskowym - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ do ZUS?
Karta pobytu traci ważność w okresie zasiłkowym
wniosek na dziecko urodzone 1 czerwca
nienależnie pobrane świadczenie - potrącenie
nienależnie pobrane
Przekazanie z innego organu decyzji przedłużenie na covid
jaką datę złożenia wniosku mam brać pod uwagę do wszczęcia postępowania
okres zasiłkowy 2017/2018
Czy to koordynacja?
informacja wydana na nowy okres a śmierć dziecka
Obywatelka Czech składa wniosek
karta pobytu SERBIA pilne, proszę o pomoc i opinie