problem ze sprawozdaniem - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 01 paź 2013, 10:50

zrobiłam sprawozdanie MK1/MK2, listy wypłat potwirdzone, wszysko wypłacone i jak liczę kwoty z poszczególnych list wychodzi mi tyle ile faktycznie wydałam, natomiast w druku srawozdania mam mniej i to o kilkanaście tysiecy jakby o kwartał za mało, co zrobiłam źle?
~aga

Napisano: 01 paź 2013, 11:06

jak sprawdziłam sobie w sprawozdaniu analizę danych to wychodzi mi, że nie mam tu ujetych 2 psob, chociaż mam zrobione listy, wypłacone pieniądze co to znaczy????
~aga

Napisano: 01 paź 2013, 13:34

Ale jak zrobiłaś sprawozdanie - wg objaśnień ministerialnych czy wg wykonania księgowego? I jakiego programu używasz przede wszystkim.
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 01 paź 2013, 13:47

pomost std
wykonanie księgowe, a to jest różnica?
też pozdrawiam
~aga

Napisano: 01 paź 2013, 14:03

No tak - bo sprawozdania wg objaśnień MPiPS liczą się z PLANÓW a nie z WYKONANIA (z wyjątkiem posiłków z programu wieloletniego). Więc jeszcze raz zobacz jak zrobiłaś, bo jeśli wg objaśnień, to ma prawo się nie zgadzać z listami i nie jest to błąd.
~Tomek

Napisano: 01 paź 2013, 14:38

ja jestem z PCPR mam raptem 8 wychowanków, widzę ich na listach wypłat ZBC mam 100 % zgodne a nie mam 2 os.ób ujętych w sprawozdaniu
nie rozumie o co chodzi, jakie plany?
~aga

Napisano: 01 paź 2013, 15:23

Ok. Postaram się wytłumaczyć.

Objaśnienia MPiPS mówią:

\"kwota łączna świadczeń jest iloczynem liczby świadczeń przyznanych w danym okresie sprawozdawczym i kwoty świadczenia wymienionego w decyzji. Tak więc kwota łączna świadczeń w danym okresie sprawozdawczym wymieniona w sprawozdaniu jest wielkością \"teoretyczną\" tzn. nie uwzględnia sytuacji, gdy dane świadczenia z różnych przyczyn nie są wypłacone w danym okresie sprawozdawczym.
W przypadku świadczeń refundowanych, sprawozdawczość prowadzi jedynie ta gmina, która wydaje i realizuje decyzję. Wielkości w sprawozdaniu nie są korygowane ani o refundacje, ani o zwroty w wyniku nienależnie pobranych świadczeń.\"

czyli o takie plany chodzi.

Ale w Twoim przypadku najprawdopodobniej chodzi o to, że może nie masz określonego ostatniego miejsca przed usamodzielnieniem - tych wychowanków i wtedy POMOST nie wie czy one mają trafić do MK1/MK2 czy do sprawozdania z pieczy zastępczej. Zobacz więc czy masz to uzupełnione w opisach sytuacji tych wychowanków - jak nie, to uzupełnisz i będzie ok. Wychowankowie z rodzin zastępczych i placówek opiekuńczo-wychowawczych trafiają do sprawozdania z pieczy, a wychowankowie pozostałych osrodków - do MK1/MK2 i do MPIPS-03.

pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 01 paź 2013, 15:52

też tak pomyslałam, ale niestety to nie to bo obie wycpwanki są ze specjalnego ośrodka szkolno-wychowawczego i mają to zaznaczone więc nie wiem co, najdziwniejsze jest to, ze wypłaty mają i ZBC się zgadzają
proszę jeszcze pomysleć co moge z tym zrobić
~aga

Napisano: 01 paź 2013, 16:00

Dobra, a gdzie mają to zaznaczone?
Powinny mieć wywiad cz. 5 (starą cz. 8) i tam zaznaczone ostatnie miejsce przed usamodzilenieniem - instytucję odpowiedniego typu. I ten wywiad powinien być dołączony do decyzji przyznającej pomoc.
...
ZBC jest z wykonania, dlatego zgadza się z listami wypłat, a sprawozdanie MK1/MK2 powinno być z planów - wg fragmentu objaśnień MPiPS który przytoczyłem, więc nie musi się zgadzać z listami.
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 01 paź 2013, 16:10

i tak mam
ale nadal nie chce sie to policzyć
~aga

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x