Procedura SKO ponowne rozpatrzenie sprawy. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 21 lut 2020, 13:39

Hej, czy ktoś mógłby wyjaśnić mi jak wygląda procedura, jak ktoś się odwołuje od decyzji?
wystawiłam dwie decyzje paniom na odpłatność za dps ich ojca. Obie się odwołały, niedawno przyszła odpowiedź z SKO, że uchylają decyzję i do ponownego rozpatrzenia. Czy teraz obowiązuje mnie jakiś określony czas na rozpatrzenie tego czy po prostu, wtedy kiedy uda mi się zebrać wszystkie dokumenty to po prostu wysyłam znowu? i czy wysyłam to znów do SKO czy gdzieś indziej?
pracowniksocjalny100
Stażysta
Od: 18 lut 2019, 14:09
Zajmuję się: ps

Napisano: 24 lut 2020, 14:29

Masz znowu miesiąc na wydanie swojej decyzji. Decyzję wydajesz stronie. A strona może znów się odwołać :)
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Napisano: 24 lut 2020, 14:47

ok, ale jak nie zdążę wydać tej decyzji w 30 dniach bo np. będą prowadzone negocjacje z dziećmi, a żeby wydać decyzję to muszę wiedzieć czy ktoś z dzieci chce dobrowolnie płacić jakaś kwotę lub że chce zawrzeć umowę z nami. To zawsze długo trwa więc pewnie nie wyrobie się tym bardziej, ze wszystkie dzieci są z innych gmin i samo wysłanie pism pocztą itp. długo trwa, to wtedy muszę pisać pismo o przedłużenie terminu załatwienia sprawy do wszystkich dzieci? i napisać,że w związku z trwającymi negocjacjami koniecznym jest przedłużenie terminu??
pracowniksocjalny100
Stażysta
Od: 18 lut 2019, 14:09
Zajmuję się: ps

Napisano: 26 lut 2020, 12:29

Informujesz o niezałatwieniu sprawy w terminie i tego przyczynach, wyznaczasz nowy termin załatwienia sprawy.Tak jak przy każdym postępowaniu, nieważne, że toczy się ono od nowa po decyzji SKO
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x