Program posiłek - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 sty 2024, 11:13

Jak wygląda u was sytuacja z opisem faktur w sytuacji kiedy umowę na program posiłek podpisuje się koło marca, kwietnia. Faktury w pierwszym kwartale opłacamy ze środków własnych, natomiast później robimy przeksięgowanie na dotacje. Tylko wtedy należałoby zmienić opis faktur? Czy może mimo wszystko opisywać faktury jako opłacone z dotacji?
dolga
Referent
Od: 29 maja 2019, 15:06
Zajmuję się: księgowa

Napisano: 19 sty 2024, 12:13

ja piszę na każdej fakturze ogólną formułkę ze zadanie jest współfinansowane z dotacji celowej w ramach programu posiłek w szkole i w domu. A że akurat tą daną fakturę płacę ze środków własnych bo nie ma dotacji to tylko zaznaczam obok wskazania klasyfikacji że płatność nastapiła ze środków własnych
mk1
Podinspektor
Od: 05 kwie 2017, 14:09
Zajmuję się: księgowa

Napisano: 22 sty 2024, 9:48

ja mam pieczątki "zapłacono ze środków samorządowych" , "zapłacono z dotacji wojewody", jeśli mi się zdarzy przeksięgować, to odnotowuję to na drugiej stronie faktury z datą przeksięgowania; pracownicy opisują: "Potwierdza się pomoc w formie posiłku w związku z realizacją zdań bieżących", a informacja że z Programu, to jest na decyzji w preambule;
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem