Witam, od niedawna pracuję na nowym programie Vulcan Finanse( pełna księgowość) Instytucja Kultury -Biblioteka, czy ktoś z Państwa już na nim dłużej pracuje, proszę o pomoc, kontakt żeby się poradzić.
Witam, mam problem z zaksięgowaniem dotacji od Gminy którą co miesiąc otrzymuję w tej samej kwocie
w starym programie księgowałam Wn 249-03 (pozostałe rozrachunki-dotacje)i Ma 740 ( dotacje), ale teraz nie wiem jak księgować w Vulcanie, czy tez tak mogę. Proszę o pomoc. Nasz stary program "Bryk", był bardzo ubogi, nie było klasyfikacji budżetowej.
Pewnie, że możesz, jeśli masz utworzone takie konta. Jeśli nie to musisz je dodać. Księgujesz oczywiście bez klasyfikacji, bo w instytucjach kultury nie ma klasyfikacji. Tylko program może od ciebie wymagać tej klasyfikacji, jeśli konta są ustawione, że wymagana jest ta klasyfikacja to powinnaś zmienić ustawienia kont.
Dziękuję za podpowiedź, zgadza się nie było do tej pory klasyfikacji budżetowej w starym programie, ale gdy jest teraz nowy i posiada klasyfikacje to Dyrektor zażądał żeby też to używać. Bez tego nie zrealizuje się też planu finansowego jak zauważyłam, a musimy się z tego rozliczać planem. Po staremu robiłam to przez konta księgowa. A teraz planem zaksięgowanym gdzie są klasyfikacje budżetowe.