prośba do Elmera i innych zorientowanych w temacie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 lut 2018, 9:58

Petentka pobierająca zasiłek dla opiekuna wystąpiła z wnioskiem o swiadczenie pielęgnacyjne w lipcu 2017 r.i napisała oświadczenie, że w przypadku uzyskania prawa do śp zrezygnuje z zasiłku dla opiekuna. Daliśmy odmowę, SKO podtrzymało naszą decyzję i poszło do Sądu. Sąd wydał wyrok, ze w związku z tym, iż zapis o noepełnosprawności powstałej do 21 roku zycia jest niekonstytucyjny nalezało by przyznać swiadczenienie pielęgnacyjne ale po uprzednim uchyleniu decyzji o zasilku dla opiekuna za zgodą strony. Pismem z dnia 30 stycznia petentka wyraziła zgodę na uchylenie decyzji. Uchyliliśmy decyzję od lutego br. Petentka złożyła odwołanie bo chce uchylenia od lipca 2017 r. CO MAMY DALEJ ROBIC? Zawiesić postępowanie dot. przyznania śp do czasu wydania decyzji przez SKO i dalej wypłacać zasiłek dla opiekuna. OD KIEDY BYŚCIE EWENTUALNIE potem PRZYZNALI ŚP? Proszę o Wasze opinie?
sylwiaaaa
Stażysta
Od: 24 paź 2017, 14:54
Zajmuję się: Św

Napisano: 06 lut 2018, 11:28

Nim zrobię to co mam zamiar zrobić najpierw zapytam: Kto to Elmer?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 06 lut 2018, 13:21

oj tam hailand :) wszyscy wiedzą, że Elmer , choć sie przemienil w jakiegos francuzika, to i tak pozostal Elmerem :D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2018, 13:42

@kb, nie o to tu chodzi. Ale o fakt nazywania tematów przez wielu użytkowników tak jak popadnie. Dałem koleżance szansę ale coś widzę że chyba nie skorzysta z niej.
Ja tu za free staram się, pilnuję, usuwam, robię ogólne porządki ze spamami itp., wysyłam PW do wszystkich z prośbami o prawidłowe nazewnictwo tematów a użytkownicy co? Dalej to samo :evil:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 06 lut 2018, 13:53

jakiego Francyzija?! To wielki bohater Wandei! On z Francją porewolucyjną to walczył!
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2018, 14:58

de Charette pisze:jakiego Francyzija?! To wielki bohater Wandei! On z Francją porewolucyjną to walczył!
no no nawet król:D, ale jak takiego wywolac do tablicy ?;-) heiland, pewnie masz racje, ale ...ja tam lubie to forum wlasnie takie:D - pewnie dlatego nie skusila mnie rola moderatora :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2018, 15:10

Gdyby nie ciągłe moderowanie to to forum nie było by takie jakie jest - przykład chińskiego spamu który potrafi połowę działu zawalić spamem.
Dodatkowo, wiele osób korzysta z wyszukiwarki a wtedy zamiast szybko zobaczyć i przejrzeć pożądane rekordy to zastanawiali by się co to za temat i co jest w treści rekordu o tytule np. "POMOCY!!! / BARDZO PILNA SPRAWA! POMOCY" itd.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 06 lut 2018, 15:17

przepraszam za taką nazwę tematu, ale od niedawna i rzadko korzystam z tego forum. Na przyszłość będę pamiętać.
sylwiaaaa
Stażysta
Od: 24 paź 2017, 14:54
Zajmuję się: Św

Napisano: 06 lut 2018, 15:28

heiland pisze:Gdyby nie ciągłe moderowanie to to forum nie było by takie jakie jest - przykład chińskiego spamu który potrafi połowę działu zawalić spamem.
Dodatkowo, wiele osób korzysta z wyszukiwarki a wtedy zamiast szybko zobaczyć i przejrzeć pożądane rekordy to zastanawiali by się co to za temat i co jest w treści rekordu o tytule np. "POMOCY!!! / BARDZO PILNA SPRAWA! POMOCY" itd.
no rozumiem cie, chwala ci za to co robisz;-) ale ja na przyklad wole otworzyc setny post zatytulowany ELMER pomocy!!! niz otworzyc ten jeden jedyny tak zatytulowany a w nim czytac zamierzchle odpowiedzi - czasami zanim sie zorientuje,ze to stare to sie naczyyytam :)a ostatnio wlasnie, pewnie po tych twoich PW :) niektorzy swoje pytania podpinaja pod stare posty...bo w poscie jednak , jak widac, nie znajduja odpowiedzi, choc to niby o tym samym:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x