prośba do Elmera i innych zorientowanych w temacie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
prośba do Elmera i innych zorientowanych w temacie
Petentka pobierająca zasiłek dla opiekuna wystąpiła z wnioskiem o swiadczenie pielęgnacyjne w lipcu 2017 r.i napisała oświadczenie, że w przypadku uzyskania prawa do śp zrezygnuje z zasiłku dla opiekuna. Daliśmy odmowę, SKO podtrzymało naszą decyzję i poszło do Sądu. Sąd wydał wyrok, ze w związku z tym, iż zapis o noepełnosprawności powstałej do 21 roku zycia jest niekonstytucyjny nalezało by przyznać swiadczenienie pielęgnacyjne ale po uprzednim uchyleniu decyzji o zasilku dla opiekuna za zgodą strony. Pismem z dnia 30 stycznia petentka wyraziła zgodę na uchylenie decyzji. Uchyliliśmy decyzję od lutego br. Petentka złożyła odwołanie bo chce uchylenia od lipca 2017 r. CO MAMY DALEJ ROBIC? Zawiesić postępowanie dot. przyznania śp do czasu wydania decyzji przez SKO i dalej wypłacać zasiłek dla opiekuna. OD KIEDY BYŚCIE EWENTUALNIE potem PRZYZNALI ŚP? Proszę o Wasze opinie?
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: prośba do Elmera i innych zorientowanych w temacie
Nim zrobię to co mam zamiar zrobić najpierw zapytam: Kto to Elmer?
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
oj tam hailand
wszyscy wiedzą, że Elmer , choć sie przemienil w jakiegos francuzika, to i tak pozostal Elmerem 

- heiland
- Administrator
- Kontakt:
@kb, nie o to tu chodzi. Ale o fakt nazywania tematów przez wielu użytkowników tak jak popadnie. Dałem koleżance szansę ale coś widzę że chyba nie skorzysta z niej.
Ja tu za free staram się, pilnuję, usuwam, robię ogólne porządki ze spamami itp., wysyłam PW do wszystkich z prośbami o prawidłowe nazewnictwo tematów a użytkownicy co? Dalej to samo
Ja tu za free staram się, pilnuję, usuwam, robię ogólne porządki ze spamami itp., wysyłam PW do wszystkich z prośbami o prawidłowe nazewnictwo tematów a użytkownicy co? Dalej to samo

- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jakiego Francyzija?! To wielki bohater Wandei! On z Francją porewolucyjną to walczył!
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no no nawet król:D, ale jak takiego wywolac do tablicy ?;-) heiland, pewnie masz racje, ale ...ja tam lubie to forum wlasnie takie:D - pewnie dlatego nie skusila mnie rola moderatorade Charette pisze:jakiego Francyzija?! To wielki bohater Wandei! On z Francją porewolucyjną to walczył!

- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Gdyby nie ciągłe moderowanie to to forum nie było by takie jakie jest - przykład chińskiego spamu który potrafi połowę działu zawalić spamem.
Dodatkowo, wiele osób korzysta z wyszukiwarki a wtedy zamiast szybko zobaczyć i przejrzeć pożądane rekordy to zastanawiali by się co to za temat i co jest w treści rekordu o tytule np. "POMOCY!!! / BARDZO PILNA SPRAWA! POMOCY" itd.
Dodatkowo, wiele osób korzysta z wyszukiwarki a wtedy zamiast szybko zobaczyć i przejrzeć pożądane rekordy to zastanawiali by się co to za temat i co jest w treści rekordu o tytule np. "POMOCY!!! / BARDZO PILNA SPRAWA! POMOCY" itd.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
przepraszam za taką nazwę tematu, ale od niedawna i rzadko korzystam z tego forum. Na przyszłość będę pamiętać.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no rozumiem cie, chwala ci za to co robisz;-) ale ja na przyklad wole otworzyc setny post zatytulowany ELMER pomocy!!! niz otworzyc ten jeden jedyny tak zatytulowany a w nim czytac zamierzchle odpowiedzi - czasami zanim sie zorientuje,ze to stare to sie naczyyytam :)a ostatnio wlasnie, pewnie po tych twoich PWheiland pisze:Gdyby nie ciągłe moderowanie to to forum nie było by takie jakie jest - przykład chińskiego spamu który potrafi połowę działu zawalić spamem.

Oprócz prośba do Elmera i innych zorientowanych w temacie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
świadczenie pielęgnacyjne i zasiłek piel.a koordynacja
od 22.11.2017r do 31.12.2017r umowa zlecenie a od 01.01.2017
Czy wydruk z rejestru PESEL ma być dla każdego?
specjalny zasiłek opiekuńczy
Częściowa utrata dochodu a podatek
Samotne wychowywanie dziecka a nowy wniosek
mężatka bez wspólnych dzieci, ojciec pierwszego dziecka za g
czy doliczacie do rodzinnego takie dochody
czy w takim przypadku występować o ustalenie koordynacji
dwa świadczenia pielegnacyjne
zasiłek macierzyński z ZUS - pomocy!
SZO. Proszę o pomoc wywiady co 6 miesięcy
zasiłek pielęgnacyjny-zgon świadczeniobiorcy
zdo czy to sa nienależnie pobrane świadczenia?
dochód z 2015r. a dochód utracony
dziecko adoptowane a dodatek do ZR z tytułu urodzenia