prośba o dochód
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
Re: prośba o dochód
noi........ od firmy nie może się wnioskodawca doprosić innego zaświadczenia niż w załączniku ( 1 post) (ciężko się podobno doprosić o jakiekolwiek zaśw.) Jak to wliczyć do dochodu? brutto 1125 zł?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Ja czasem dzwonię do zakłady pracy...jeżeli jest nr telefonu na pieczatce...i pytam dla pewnosci jakie sa koszty...w wiekszosci przypadkow...otrzymuje odpowiedz...to wnioskodawca ma Ci dochód wpisac odpowiedni w deklaracji...wstepnie niby zaswiadczenie nie powinno byc wymagane:)Knapa pisze: 25 paź 2019, 13:29 noi........ od firmy nie może się wnioskodawca doprosić innego zaświadczenia niż w załączniku ( 1 post) (ciężko się podobno doprosić o jakiekolwiek zaśw.) Jak to wliczyć do dochodu? brutto 1125 zł?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.

-
- Starszy referent
- Kontakt:
dziękuję za odp. ale...............Krwawa pisze: 25 paź 2019, 21:05Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.![]()
znalazłam takie w piątek zaświadczenie z pozycjami wyliczenia dochód (czemu inne składniki do wyliczenia) - zaśw. w załączniku
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
zauwaz...ze to jest do swiadczen rodzinnych i funduszu alimentacyjnego...tam inny dochód jest brany ....w dodatkach tylko od brutta odejmujesz zus i koszty...reszta zostajeKnapa pisze: 28 paź 2019, 9:21dziękuję za odp. ale...............Krwawa pisze: 25 paź 2019, 21:05Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.![]()
znalazłam takie w piątek zaświadczenie z pozycjami wyliczenia dochód (czemu inne składniki do wyliczenia) - zaśw. w załączniku
-
- Starszy referent
- Kontakt:
:-) pisze: 28 paź 2019, 11:57zauwaz...ze to jest do swiadczen rodzinnych i funduszu alimentacyjnego...tam inny dochód jest brany ....w dodatkach tylko od brutta odejmujesz zus i koszty...reszta zostajeKnapa pisze: 28 paź 2019, 9:21dziękuję za odp. ale...............Krwawa pisze: 25 paź 2019, 21:05Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.![]()
Dziękuję tak zrobię.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No ale po co Ci takie zaświadczenie? Nie dostrzegam sensu...
-
- Starszy referent
- Kontakt:
chodzi mi żeby wnioskodawca oświadczył jaki dochód.... jeśli ma takie zaświadczenie od pracodawcy bez k.u.p.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
chodzi mi żeby wnioskodawca oświadczył jaki dochód.... jeśli ma takie zaświadczenie od pracodawcy bez k.u.p.

(brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe).
A ten pracodawca to jakaś łajza.

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wnioskodawca może wysokość swojego dochodu oświadczyć na oświadczeniu.
Byle tylko znał poszczególne kwoty. Nie potrzeba "zaświadczeń", a tym bardziej takich z funduszu, czy skądkolwiek. 

Oprócz prośba o dochód - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
me
Utrata tytułu prawnego w trakcie obowiązywania decyzji
Prosba o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Proszę o sprawdzenie dodatku
wydatek czynsz
Telefon kontaktowy Pani Zofia Ochoska
wzór decyzji w zwiazku ze zgonem wnioskodawcy
Tytuł prawny
Wynagrodzenie z Centrum Integracji Społecznej
opłata za przepływ ciepłej wody
zadłużenie bez ugody czy otrzyma dodatek?
przyrównywanie kwoty do gminnej
Przyrównanie do stawki gminnej - proszę o pomoc
opłata za śmieci - brak opłat
300+ wliczać nie wliczać
FV WODA, wiem że temat stary:) ale wciąż aktualny