Prosba o pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 sie 2014, 5:49

Witam
Mam maly orzech do zgryzienia. Otoz klient lezy w szpitalu. Ma zone i dorosle dziecko z ktorymi mieszka. stan jego zdrowia pozwala na wypis ze szpitala. jednak zona nie chce go przyjac pod swoj dach. istnieje mozliwosc skierowania go zakladu op-leczniczego.. ze wzgledu na chorobe i opieke jaka trzeba nad nim sprawowoac
zona jednak pozmaykala sie na 4 spusty i nie wpuszcza mnie do domu. ze szpitalem tez sie nie kontaktuje, a ten chce pomoc w skierowaniu.
podobno potrzebna jest zgoda zainteresowanego na przyjecie do tej placowki (klient nie moze podpisac samodzielnie), albo najblizszej rodziny.. co mam zrobic jesli zona klienta nie chce sie tym zajac?
klient ma w polsce gdzies jakies zyjace rodzenstwo.. moze oni w takim razie moga to podpisac... a co jesli nie??
Prosze o pomoc..bo nie wiem co mam robic
ANgelA

Napisano: 01 sie 2014, 7:57

Angela spać nie możesz?
Spróbuj zajrzeć do ustawy o ochronie zdrowia psychicznego, zdaje się art. 39-40.
skierowanie postanowieniem sądu.
miła

Napisano: 01 sie 2014, 9:10

Nie może podpisać czy nie chce? to dwie sprawy...Jeżeli jest w logicznym kontakcie a z powodów zdrowotnych kończyn nie może podpisać to biorę odcisk palca. Jeżeli nie potrafi udzielić odpowiedzi na pytanie czy chce iść do ZOL to wtedy przez sąd. Miałam sytuację, że ZOL odmówił przyjęcia bo podpisał się bliski z rodziny a nie sam zainteresowany .
zula

Napisano: 01 sie 2014, 12:06

Sprawa spędza mi sen z powiek ;)
A tak poważnie, to żona się dzisiaj odezwała. i chyba odbierze klienta ze szpitala. Dzieki za wskazówki i za odzew. Przydadzą sie na przyszłość!

Pozdrawiam
ANgelA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x