prośby klientów o wcześniejsze wypłaty - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 19 mar 2014, 14:28

czy tez macie klientów, którzy z różnych powodów proszą o wcześniejsze wypłaty zasiłków rodzinnych i jak sobie z tym fantem radzicie?, robicie wcześniejsze wypłaty czy nie?
~ELA

Napisano: 19 mar 2014, 14:30

to zależy czy mamy kasę i czy ważna sprawa to jest ale staramy się unikać takich rzeczy
~ewalu

Napisano: 19 mar 2014, 14:30

nie ma mowy, wypłata w terminie podanym w decyzji.
~elcia

Napisano: 19 mar 2014, 14:31

wysylamy do kierownika i dostają zgodę a my polecenie wypłaty
~a- druga

Napisano: 19 mar 2014, 14:37

w wyjątkowych sytuacjach, a pewnie nowa jesteś to zobaczysz , że te same osoby co miesiąc maja wyjątkowe sytuacje - więc robimy to bardzo rzadko wręcz sporadycznie
~- ja

Napisano: 19 mar 2014, 14:43

nie ma co ja co miesiąc mam panią która chce wcześniej pieniądze, bo jedzie do sądu do lekarza i w ogóle wszystka naraz ale nie ma co jak się raz da palec to chcą całą rękę
~karina

Napisano: 19 mar 2014, 14:49

Od nagłych przypadków jest pomoc społeczna i zasiłki z pomocy.
Może brzmi to nie zbyt dobrze, ale z całym szacunkiem dla naszych podopiecznych, ja tego nie robię. Zdarzyło mi się 2-3 razy pożyczyć kobietce kasę do dnia wypłaty świadczeń, ale wiedziałam, że faktycznie sytuacja w jakiej się znalazła była trudna.
~elcia

Napisano: 19 mar 2014, 15:00

ja już dostałam za swoje raz zrobiłam szybciej to teraz co miesiąc ludzie przychodzą i każdy ma powód
~Justyna

Napisano: 19 mar 2014, 15:02

nauczyli się, że wypłata jest w konkretnym dniu i nie mam takich sytuacji
~bogus

Napisano: 19 mar 2014, 15:09

u mnie najpierw ida do kierownika, który zawsze wyraża zgodę na wcześniejsżą wypłate, więc ja nie mam nic do gadania i robie wcześniejszą wypłatę
wszystko dla naszego podopiecznego
~nika

Strona 1 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x