proszę mnie oświecić - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 24 lut 2016, 11:29

mieliście taką informację z ZUSu :?: i co ona oznacza dla nas :?: mamy wzywać osobę :?:
250010-emeryt lub rencista zamieszkały w Rzeczypospolitej Polskiej, którego składka na ubezpieczenie zdrowotne finansowana jest przez świadczeniobiorcę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 11:32

jak ktoś ma emeryture lub rentę to z empatii nie wychodzą składki zdrowotne (zawsze pojawia się 0) my piszemy normalnie pisemnie do zus o podanie wysokości tej składki
anai25
Praktykant
Od: 19 lut 2016, 15:49
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 11:34

Ewalu też miałam taki komunikat, a klientka pobiera rentę na dzieci. W druku z ZUS składka była 0 a na pit-40 normalna. Po konsultacji z radcą prawnym z pitu zrobiłam 9% i odjęłam od dochodu :)
Goosik26

Napisano: 24 lut 2016, 11:36

anai25 pisze:jak ktoś ma emeryture lub rentę to z empatii nie wychodzą składki zdrowotne (zawsze pojawia się 0) my piszemy normalnie pisemnie do zus o podanie wysokości tej składki
no nie zawsze .. w niektórych przypadkach normalnie jest składka ..stąd moje pytanie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 11:46

no u mnie zawsze w takiej sytuacji pojawia się 0, jeszcze się nie zdarzyło żeby pojawiła się jakaś inna kwota
anai25
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 11:47

Goosik26 pisze:Ewalu też miałam taki komunikat, a klientka pobiera rentę na dzieci. W druku z ZUS składka była 0 a na pit-40 normalna. Po konsultacji z radcą prawnym z pitu zrobiłam 9% i odjęłam od dochodu :)
sama sobie to zrobiłaś bez wzywania człowieka ? a dochód z MF pokrywała się z Pitem :?:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2016, 12:06

Tak, bez wezwania człowieka (ale zapisałam na wniosku, że takowy obywatel ma mi napisać na oświadczeniu składkę zdrowotną) MF mi się zgadza z wszystkimi dołączonymi Pitami :)
Goosik26

Napisano: 24 lut 2016, 12:32

my nie bierzemy piyt-ów jak nie ma utraty więc nie mamy jak obliczyć składki
anai25
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 29 lut 2016, 18:49

Mam teraz taki sam problem i nie wiem jak postąpić...;/Składka wyszła zerowa, przynajmniej dochód z MF zgadza się z pitem. Nie wiem czy wzywać osobę do dostarczenia informacji z Zus-u bo nie widzę podstawy do tego żeby wysyłać wniosek o udostępnienie danych bo możemy to robić w przypadku awarii empatii. A miało być tak super...
ania123

Napisano: 01 mar 2016, 8:17

Ktos tu pisał,że Emp@tia ma sie tym zająć, miało być poprawiane ściąganie danych z ZUS, miało to być 13.02 Czy ktoś coś wie w tym temacie?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x