Witam, dzisiaj przyszła pewna Pani złożyć wniosek na 500+ na pierwsze dziecko, jest panną, ale to nie ważne wychowuję dziecko z partnerem, i po rozmowie z nią uzyskałam informacje że od 2014r. pracują oboje sezonowo za granicą są to umowy na miesiąc, dwa czasami 1,5 miesiąca. Teraz obecnie nie pracują i są zarejestrowani w urzędzie pracy.
Moje pytanie brzmi: czy żeby utracić dochód za 2014r? to wystarczy mi ich oświadczenie ile zarobili w 2014 r.? czy muszą mi przedstawić dokumenty typu umowy zlecenie przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego?Jak wy robicie?dzięki
Proszę o podpowiedz, tłumaczenie dokumentów z zagranicy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc administracyjna,świadczenie wychowawcze 500+
- Kontakt:
Re: Proszę o podpowiedz, tłumaczenie dokumentów z zagranicy?
Zapewne różnie Gops-y postępują w takiej sprawie. Jedni biorą oświadczenia inni bezwzględnie proszą o przetłumaczenia umowy (czy coś w tym stylu) //gdyż językiem urzędowym u nas jest język polski a nie j.obcojęzyczny//
Jak Ci wychodzi w empatii dochód z zagranicy to dla świętego spokoju niech przetłumaczy (rozliczenie - tam jest okres od.. do i kwota)
Może niech się jeszcze wypowie ktoś po kontroli kto miał kontrolowany taki wniosek (z dochodami z prac sezonowych/zagranicznych)
Jak Ci wychodzi w empatii dochód z zagranicy to dla świętego spokoju niech przetłumaczy (rozliczenie - tam jest okres od.. do i kwota)
Może niech się jeszcze wypowie ktoś po kontroli kto miał kontrolowany taki wniosek (z dochodami z prac sezonowych/zagranicznych)
Re: Proszę o podpowiedz, tłumaczenie dokumentów z zagranicy?
dokumenty wraz z tłumaczeniem
bo tylko wtedy można się dowiedzieć jak to było rzeczywiście
i dokumenty potwierdzające kwotę utraty w każdym kraju trzeba się zazwyczaj rozliczyć
bo tylko wtedy można się dowiedzieć jak to było rzeczywiście
i dokumenty potwierdzające kwotę utraty w każdym kraju trzeba się zazwyczaj rozliczyć
Oprócz Proszę o podpowiedz, tłumaczenie dokumentów z zagranicy? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Sprawozdanie dane styczeń a różnice w lutym Sygnity
zmiana
wniosek
Jak wprowadzić w sytem dochód utracony -sygnity
plan rodzicielski ?
decyzja zmieniająca urodzenie i przyznanie na pierwsze
wywiad środowiskowy
dochod
Wam też empatia nie działa :(
proszę o pomoc PILNE.....
wydatki na wynagrodzenia sprawozdanie
dwie prace w 2014, utrata jednej, uzysk drugiej