Witam wszytskich,
płaczę pisząc to co teraz czytacie...znam kobietę, tylko z opowieści męża (był znajomym partnera tej kobiety) jest lekko upośledzona, nie ma kompletnie żadnej rodziny,urodziła dzieciątko, na dziś ma 8 miesięcy, jej 37 letni partner 3 tyg temu zmarł na jej rękach na zawał, nie był zatrudniony,ani ubezpieczony.ona oczywiście nigdy nie pracowała, słyszałam ostatnio jej glos w słuchawce mówiący, że nie wie co zrobić z dzieckiem bo płacze ciągle i dała mu 3 czopki!! nie wiem gdzie się zwrócić o pomoc dla niej, jaka instytucja?? może ktoś z Państwa (ciuszki, art. bhp..) bardzo proszę o odpowiedzi...........
PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!
Re: PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!
pierwsza sprawa to proszę ją pokierować do miejscowego ośrodka pomocy społecznej z aktem zgonu męża dostanie dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu samotnego wychowywania dziecka
Pani Małgorzato mam nadzieje że Ta Kobieta w Ośrodku trafi na kogoś z Sercem , bo Ja akurat trafiłam na ludzi pracujących bez Serca , którzy nie pomogą !!!! Ja sama jak mogę to pomagam Ludziom Tyle ile jestem wstanie i na ile mam możliwości!!! Trzyma kciuki
ale ten ojciec to był nie mąż tylko partner życiowy, niwiadomo czy uznał dziecko, trudna sprawa, najlepeiej natychmiast skierować ją do MOPS, coś napewno zaradzą, w takich sytuacjach nigdy nikogo nie pozostawia się samego, ja mam sporo rzeczy po wnuczce, zupełnie dobrych chętnie przekażę, proszę o namiary!!!!
Oprócz PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!! - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
21 grudnia 2009 Elbląg szkolenie - ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 28 grudnia 2009 Elbląg Pozyskiwanie środków UE na działania Domów Pomocy Społecznej i Ośrodków Pomocy Społecznej
Zespół wspierająco rehabilitacyjny
pobyt w schronisku
Bzdurne wymysły kierownictwa w ŚDS
Nagrody z okazji Dnia Pr.Socj. w ŚDS
Środowiskowy Dom Samopomocy
ulatwienie
Uczieczka ŚDS-u od GOPS-u
pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne
PILNE zaoczna szkoła dla terapeutów zajęciow
KTO MA OBOWIĄZEK OPIEKI NAD CHORĄ UMYSŁOWĄ MĄŻ CZY DZIECI?
czy człowiek chory na raka
czy człowiek chory na raka
szkolenie 28 września 2009 Elbląg-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej