proszę o pomoc - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 sie 2014, 11:21

babka pobierala rodzinne przed okres 2012/2013 i obecny tez pobiera, w lipcu tego roku maz kobiety zglosil, że od lutego 2013 roku(wyrok uprawomocniony w marcu 2013r.) maja rozwod i na niepelnoletnia corkę kobieta ma orzeczone alimenty. wtedy w skladzie rodziny sa jeszcze 2 pelnoletnie corki.
gdyby na okres 2012/2013 wniosek zlozyl maz i w sklad wpisal maloletnia i 2 pelnoletnie corki rodzinne by mu przyslugiwalo,
ale to i tak od marca zrobic jej nienaleznie pobrane?
Ja!

Napisano: 06 sie 2014, 12:36

?
Ja!

Napisano: 07 sie 2014, 9:01

?
Ja!

Napisano: 07 sie 2014, 9:26

dzieci zostaly z ojcem czy matka?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 10:42

maloletnia z ojcem bo tak ustalil sad i matka placi na nia alimenty a corek pelnoletnich sad nie tykal..
Ja!

Napisano: 07 sie 2014, 10:50

i kto te pelnoletnie corki utryzmuje? tez ojciec? to ze sie rozwiedli nie musi jeszcze znaczyc,ze dzieci nie wychowuja wspolnie, ale jesli nie to na pelnoletnie corki zadnemu z nich nie bedzie przyslugiwalo rodzinne a na maloletnia ewentualnie ojcu jesli spelnia bez bylej zony kryterium...wiec moze w tej sytuacji lepiej im oswiadczyc,ze mimo rozwodu wspolnie wychowuja dzieci - wtedy nie bedzie nienaleznych od rozwodu,a w nowym okresie zasilkowym niech sie zastanowia kto kogo wychowuje:) i ten kto utrzymuje pelnoletnie corki jesli chce miec rodzinne to te corki musza zasadzic od drugiego rodzica na siebie alimenty - zakladam ze te pelnoletnie corki ucza sie jeszcze ...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 11:23

córki pełnoletnie juz sie nie ucza na chwilę obecna,w tym jedna ma juz 21 lat.. ojciec je utrzymuje i wychowuje maloletnia zgodnie z wyrokiem sadu.. tutaj jest jeszcze problem ze zona (była) podrobila podpisy bylego juz meza i sprawa trafila do prokuratury
Ja!

Napisano: 07 sie 2014, 11:55

eee no to sorry batory:) napisales ze obecnie ciagle pobiera swiadczenia...czyli nie wznowiles postepowania jak sie okazalo, ze podrobila oswiadczenia ? jesli nie, to teraz wznow i uchyl decyzje, potem nienalezne, a za stary okres wszczynasz postepowanie dot. ustalenia nienaleznych od marca 2013
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x