Proszę o pomoc :) - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 lut 2021, 8:52

Witam.
Mam problem ale mam również nadzieję, że udzielicie mi pomocy.
W ubiegłym roku matka złożyła wniosek o przyznanie KDR dla siebie i dla 3 dzieci.
W tym roku złożył jej mąż, ponieważ jakiś czas temu wzięli ślub. Czyli stał się małżonkiem rodzica ( mają jedno wspólne dziecko ). Teraz mam pytanie czy ona by nie musiała tego zrobić. Nazwisko również ma po mężu. Co w takiej sytuacji zrobić?
mops68
Praktykant
Od: 21 lip 2017, 9:38
Zajmuję się: Pracuję w administracji

Napisano: 09 lut 2021, 10:29

Hej,
jeśli wnioskodawcą jest mąż i chciałabyś mieć wszystko ok w papierach to najlepiej gdyby wskazał on pozostałych członków rodziny (małżonkę i 3 dzieci) zaznaczając opcję "nie wnoszę". Wówczas system umożliwi Ci bez problemu powiązanie rodziny.
Pozdrawiam
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 09 lut 2021, 10:43

Dziekuję. Matka przyjęła nazwisko po mężu i ma teraz dwa. To chyba muszę unieważnić karty i zamówić dla niej nowe. Wniosek najlepiej żeby ona wypisała i ujęła w nim małżonka rodzica. Czy może jest jakiś...myk :) Wezwałam kobitkę ponieważ są takie nieprawidłowości we wniosku, że musi poprawić. To bym zaraz dała jej nowy. Tylko nie wiem czy dobrze myślę.
mops68
Praktykant
Od: 21 lip 2017, 9:38
Zajmuję się: Pracuję w administracji

Napisano: 12 lut 2021, 11:25

W sumie obojętnie kto złoży wniosek w tym przypadku, dla męża będzie dodanie nowego członka rodziny a dla pani zmiana danych :)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x