Proszę o pomoc - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 cze 2021, 10:18

Hej wszystkim.
Mam pytanie. U nas w ośrodku praktykuje się taką formę przyznawania i wypłat stypendiów:
1. decyzja przyznająca w listopadzie na rok szkolny i ustalenie kwoty do wypłaty okres wrzesień grudzień i wypłata w grudniu (jak do listopada doniosą faktury na daną kwotę).
2. potem w kwietniu wszczęcie i wyrażenie zgody na zmianę decyzji. w tym czasie przynoszą już faktury.
3. W czerwcu decyzja przyznająca od stycznia do czerwca ( kwota w zależności od doniesionych faktur.) Wypłata do końca czerwca.
I teraz mam problem z jedną Panią.... wydałam jej decyzję przyznającą na rok szkolny, ustaliłam kwotę do wypłaty wrzesień grudzień i w tym okresie rozliczyła się z faktur wcześniej. Natomiast teraz powiedziała, że nie chce stypendium od stycznia do czerwca bo faktur mi nie doniesie... co ja mam z tą Panią zrobić? Czekać do września i wygasić decyzję pierwszą przyznającą prawo na rok szkolny z uwagi na nie rozliczenie się z faktur....?

Będę wdzięczna za odpowiedź....z góry dziękuję :)
Aleks_Andra
Stażysta
Od: 26 paź 2020, 10:59
Zajmuję się: Starszy Referent

Napisano: 11 cze 2021, 8:06

Zostaw Panią w spokoju ;) Przyznałaś już stypendium na okres wrzesień-grudzień. Nie jest obowiązkiem korzystanie ze stypendium przez cały rok szkolny ;)
Ja zrobiłabym notatkę służbową, chyba że wysłałaś już wszczęcie - to umorzenie.
InspektorOPS
Stażysta
Od: 15 paź 2020, 14:26
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)

Napisano: 11 cze 2021, 12:02

Czyli umarzam postępowanie....dziękuję za pomoc !
Aleks_Andra
Stażysta

Napisano: 15 cze 2021, 11:13

A czy ta Pani złożyła ci oświadczenie i wyraziłą zgodę na zmianę decyzji? Z tego co pamiętam jak osoba nie złoży oświadczenia to nic z taką osobą nie robisz
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2021, 14:04

wyraziła zgodę na zmianę decyzji a telefonicznie poinformowała, że nie chce już stypendium i faktur już nie doniesie. Decyzji nie wydałam jeszcze na I_VI
Aleks_Andra
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x