proszę o pomoc co zrobić - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 lis 2019, 11:07

Witam wszystkich. Podpowiedzcie mi co mam robić bo chyba oszaleje z tym komornikiem.
Mam dłużnika, który w tamtym roku przyszedł na wywiad i zgłosił, że mieszka w innej gminie, poinformowałam komornika i cała korespondencja szła tam. W tym okresie świadczeniowym komornik wysyła mi bezskuteczność z adresem naszej gminy. Zawiadomienie o przyznaniu fa poszło do dłużnika i zostało przez niego odebrane pod adresem innej gminy. Wierzycielka we wniosku wpisała adres dłużnika tej samej gminy co dłużnik. Napisałam do komornika o ustalenie adresu a on mi odpisuje, ze wg ZUS-u to zameldowanie u nas, mieszkanie u nas. i co?? :evil: Ja wzywam na wywiad, ale jasna choinka pod jaki adres pisać do dłużnika ten co podał komornik czy ten co podał dłużnik i wierzycielka? :roll: :shock: :shock:
Nowa34
Referent
Od: 22 lis 2017, 12:14
Zajmuję się: ZR,FA,500+

Napisano: 22 lis 2019, 11:13

Ten co podał dłużnik. Wiec jeśli nie mieszka w Twojej gminie nie jesteś OWD.
megi14-14
Starszy referent
Od: 19 sie 2019, 13:18
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 22 lis 2019, 11:14

komornicy z reguły podaja pierwszy zgłoszony przez wierzycielkę adres i maja w glębokim powazaniu,ze dluznik mieszka w innym miejscu, nawet jak sami to ustala (tak przynajmniej jest u nas =- na moj wniosek o ustalenie miejsca pobytu ustla,ze mieszka w warszawie,a jak wydaje zaswiadczenie wierzycielce - to adres aluznika nadaj jest ten sam , w mijej gminie) - wiec jak mam w teczce info,ze dluznik zamieszkuje gdzie indziej (oswiadczenie dłuznika to już w ogóle) to wniosek o działania ślę do Warszawy i korespondencję do dłuznika tez na ten adres co mi podał. jesli w Warszawie ustalą, że jednak nie są organem właściwym dłuznika, bo on jednak już tam nie mieszka - wtedy dopiero pisze ponownie do komornika o ustalenie miejsca pobytu dłuznika
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 lis 2019, 11:33

Dzięki wielkie za odpowiedzi ;) bo już zgłupiałam. On swoje ja swoje i tak co roku. Pozdrawiam i miłego weekendu wszystkim :D
Nowa34
Referent
Od: 22 lis 2017, 12:14
Zajmuję się: ZR,FA,500+

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x