proszę o radę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 30 mar 2015, 14:11

pani wyszła za mąż w październiku 2014 r.
zgłosiła to w marcu 2015
dostała wezwanie
nie dostarczyła dokumentów męża
wstrzymałam wypłatę od marca ale listopad, grudzień styczeń i luty może być nienależnie pobrane
Co robicie w takiej sytuacji ?
madz

Napisano: 30 mar 2015, 14:28

my kompletujemy dokumenty sami ( wnioski o udostępniania danych do US, ZUS, Pracodawca itp )
awatar

Napisano: 30 mar 2015, 14:29

dopóki nie przyniesie potrzebnych dokumentów nie można przeprowadzić postępowania do uchylenia czy do zwrotu
Ewelinaa

Napisano: 30 mar 2015, 14:30

ale oświadczenia o dochodzie nieopodatkowanym sami nie skompletujecie
manilla

Napisano: 30 mar 2015, 14:38

oswiadczenie za 2012 Pani juz napisala
awatar

Napisano: 30 mar 2015, 15:05

do wniosku o ZR dołącza się oświadczenia członków rodziny o dochodzie nieopodatkowanym, tzn. że każdy pałnoletni członek rodziny musi wypałnić i podpisać to oświadczenie,
tak samo jak każdy pełnoletni członek rodziny musi mieć zaświadczenie z US (lub stosowne oswiadczenie o dochodach)
Ewelinaa

Napisano: 30 mar 2015, 15:54

my robimy inaczej :)
awatar

Napisano: 30 mar 2015, 17:42

awatar pisze:my kompletujemy dokumenty sami ( wnioski o udostępniania danych do US, ZUS, Pracodawca itp )
Wszystkiego nie skompletujecie sami, choćbyście 10 wniosków wysłali. Wezwanie/wstrzymanie, potem jakiś papier potwierdzający zawarcie związku małżeńskiego do teczki, uchylenie i NP. Ewentualnie prokuratura jeśli świadomie zataiła.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 30 mar 2015, 21:34

Iks pisze:
awatar pisze:my kompletujemy dokumenty sami ( wnioski o udostępniania danych do US, ZUS, Pracodawca itp )
Wszystkiego nie skompletujecie sami, choćbyście 10 wniosków wysłali. Wezwanie/wstrzymanie, potem jakiś papier potwierdzający zawarcie związku małżeńskiego do teczki, uchylenie i NP. Ewentualnie prokuratura jeśli świadomie zataiła.
A czego ci jeszcze brakuje? My oświadczenia o dochodzie nieopodatkowanym członków rodziny nie bierzemy Pani już raz oświadczyła i tyle i nie pytaj dlaczego bo odpowiem ci bo tak. Piszesz do US masz dochody do ZUS masz składki do pracodawcy masz okres zatrudnienia plus ewentualnie netto jak podjal prace w 2014 oczywiście przyjmując ze maź nie zmienia pracy co 2 miesiące
Chcesz zrobic uchylenie i zrobic np nie znając sytuacji dochodowej męża? No brawo , prokurator zamiast Panią chyba Ciebie by zamknął w trybie natychmiastowm
Iks ty to na tym forum takie pierdoły piszesz ze mam wrażenie ze na księżycu pracujesz
awatar

Napisano: 31 mar 2015, 8:02

ja też kiedyś nie brałam oświadczeń o dochodach nieopodatkowanych wszystkich członków rodziny tylko wnioskodawcy, ale miałam kontrolę i kazali brać oświadczenia wszystkich pełnoletnich - z tym, ze mogą oni podpisać się wszyscy na jednym oświadczeniu
Ewelinaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x