prosze o wyjasnienie co sie wlicza do dochodu przy 500.
prosze o wyjasnienie co sie wlicza do dochodu przy 500.
Czy w ubieganiu się o 500 wlicza się do dochodu zasiłek rodzinny ?
fundusz alimentacyjny i alimenty ?
fundusz alimentacyjny i alimenty ?
Re: prosze o wyjasnienie co sie wlicza do dochodu przy 500.
Wliczamy fundusz alim. i alimenty do dochodu. Zas. rodzinnego nie wliczamy
a co z tym dochodem z renty rodzinnej, jest liczony czy nie ?
Osoba pobiera rentę rodzinną z ZUS i ustalając jej prawo do zasiłku rodzinnego na dziecko liczymy jej ten dochód za 2014r. (rentę ma nadal), to co nagle do 500+ jej tego nie liczymy ?
Osoba pobiera rentę rodzinną z ZUS i ustalając jej prawo do zasiłku rodzinnego na dziecko liczymy jej ten dochód za 2014r. (rentę ma nadal), to co nagle do 500+ jej tego nie liczymy ?
i się zaczyna przyszły nowe osoby do pracy i teraz będą zadawać podstawowe pytania przecież wszystko pisze w ustawie co to jest dochód rodziny tylko nie wiem jak się dostały do pracy?
Chyba po to jest to forum, żeby bardziej doświadczeni pomagali tym mniej doświadczonym. Jeśli przeszkadzają ci pytania mniej doświadczonych, to idź pisać doktorat i nie trać czasu na nasze głupoty.
Nie wiem co się stało z tym forum. Ja zaczęłam pracę w 2010r. i ludzie na forum byli bardzo serdeczni i sympatyczni. Zadawałam podstawowe pytania np. o dochód uzyskany itd. i nikt mnie nie odsyłał do czytania ustawy. A dzisiaj prawie w każdym temacie jest wydziwianie i odsyłanie ludzi do ustawy, żeby przeczytali. Dziwi mnie, że takie osoby wchodzą na forum i udzielają odpowiedzi przesyconej jadem i pogardą dla nowo przyjętych ludzi na stanowisko 500+. Chciałabym Was widzieć jak Wy zaczynaliście i jacy byliście zieloni z ustawy o ŚR. Ale żaden z Was się do tego nie przyzna. Wy wszystko wiecie i jesteście najmądrzejsi 

popieram w 200 %mgmg pisze:Nie wiem co się stało z tym forum. Ja zaczęłam pracę w 2010r. i ludzie na forum byli bardzo serdeczni i sympatyczni. Zadawałam podstawowe pytania np. o dochód uzyskany itd. i nikt mnie nie odsyłał do czytania ustawy. A dzisiaj prawie w każdym temacie jest wydziwianie i odsyłanie ludzi do ustawy, żeby przeczytali. Dziwi mnie, że takie osoby wchodzą na forum i udzielają odpowiedzi przesyconej jadem i pogardą dla nowo przyjętych ludzi na stanowisko 500+. Chciałabym Was widzieć jak Wy zaczynaliście i jacy byliście zieloni z ustawy o ŚR. Ale żaden z Was się do tego nie przyzna. Wy wszystko wiecie i jesteście najmądrzejsi
złośliwi niech nie wchodzą i psują atmosfery !
..chyba jest napisanecarina pisze:i się zaczyna przyszły nowe osoby do pracy i teraz będą zadawać podstawowe pytania przecież wszystko pisze w ustawie co to jest dochód rodziny tylko nie wiem jak się dostały do pracy?

same polonistki pracyjom i sie późni pytajom buahahahahaha
z forum może korzystać każdy... więc pytania (waszym zdaniem głupie) zadają również osoby które nie znają ustawy a szukają informacji czy porady we własnej sprawie
Oprócz prosze o wyjasnienie co sie wlicza do dochodu przy 500. - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dodatki za 500+
Zatrudnienie na 500+
szkolenie 500+
wzór pisma do Archiwum Państwowego
CAS
naprzemiennie
mężatka
czy św.z pomocy spolecznej sa liczone do dochodu 500 + ?
GIODO czy juz??
dochody za 2014 czy za 2015
konkurs
wnioski ??
500 na drugie i kolejne dziecko...
testy programu
konto
Kto składa wniosek